1e Doortrappen Fiets4daagse in Alkmaar

Gepubliceerd op: 27 mei 2021

Op 8, 10, 16 en 18 juni organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met studenten van het Horizon College Sport & Bewegen de Doortrappen 55+ Fiets4daagse in Alkmaar. Deelnemers starten tussen 9 en 10 uur, telkens vanaf een andere locatie in Alkmaar. Zij fietsen een route van ongeveer 35 kilometer door en rond Alkmaar en worden onderweg voorzien van een kopje koffie met wat lekkers. Elke dag staat daarnaast één thema van Doortrappen in de spotlight. Na vier dagen fietsen krijgen de deelnemers een medaille.

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Alkmaar Sport organiseert regelmatig activiteiten in kader van dit programma, mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van de Provincie Noord-Holland. Zo is ook het initiatief tot de Doortrappen Fiets4daagse ontstaan.

Deelnemers stappen op dinsdag 8 juni (Sportcomplex Hoornse Vaart), donderdag 10 juni (Sportcomplex De Meent), woensdag 16 juni (Sportcomplex Oosterhout) en vrijdag 18 juni (Olympia gebouw) op de fiets. Het is zowel mogelijk op de e-bike als met de ‘gewone’ fiets aan de fietstocht mee te doen, deelnemers fietsen ieder de route op eigen tempo.