Sportpas

Sportpas

Alkmaar Sport organiseert activiteiten en laat klanten op een voordelige manier schaatsen en zwemmen. Hiervoor kunt u een sport voordeel abonnement of meerrittenkaart aanschaffen. Deze producten worden op uw SportPas (een plastic transponderkaart) gezet. De SportPas kunt u aanvragen bij de kassa van ijsbaan De Meent, zwembad Hoornse Vaart of zwembad De Hout.

Toegangspas – de SportPas

Sportpas bij tourniquet

De toegang tot ijsbaan en zwembaden krijgt u met een plastic transponderpas. Op deze pas staat uw abonnement opgeslagen. Voor de pas betaalt u eenmalig € 5,- .

U kunt uw SportPas bij de kassa van zwembaden en ijsbaan aanschaffen. Er wordt dan ter plaatse een pas voor u gemaakt. Op deze pas kunt u meteen een abonnement laten plaatsen.

TIP: De aanmaak van de pas bij de receptie zal aanzienlijk sneller verlopen indien u van te voren al een account heeft aangemaakt op https://sportpasalkmaarsport.recreatex.be/. Laat bij de kassa even weten dat u een account heeft aangemaakt en wij koppelen uw gegevens aan de nieuwe pas.

Sport voordeel abonnement

Het sport voordeel abonnement is persoonsgebonden. Heeft u het abonnement eenmaal aangeschaft dan betaalt u een lage toegangsprijs voor ijsbaan en zwembaden (tarieven 1 sept 2023 tot 1 sept 2024):

  • Zwembad De Hout: € 1,40 per persoon per bezoek.
  • Zwembad Hoornse Vaart: € 2,- per persoon per bezoek (via tourniquet), € 2,25 contante betaling.
  • IJsbaan De Meent: € 2,70 per persoon per bezoek.

Het sport voordeel abonnement kost € 51,- voor volwassenen en € 30,- voor personen tot 18 jaar.

Korting minima en middeninkomens
Inwoners van Alkmaar met een inkomen tot 150% van de geldende bijstandsnorm komen in aanmerking voor korting op het sport voordeel abonnement.

Meerrittenkaart en badenkaart

Komt u meerdere keren sporten, maar wilt u niet gebonden zijn aan het Sport Voordeel Abonnement, dan kunt u een meerrittenkaart of meerbadenkaart aanschaffen. Deze kaart is bij de zwembaden vanaf aanschafdatum 12 maanden geldig. Bij de ijsbaan is de meerritenkaart geldig in het ijsseizoen van aankoop én in het opvolgende ijsseizoen. De ritten die na deze periode niet opgenomen zijn, komen te vervallen. De toegangsprijs is bij de meerrittenkaart iets hoger dan bij het Sport Voordeel Abonnement, deze is niet persoonsgebonden (tarieven 1 sept 2022 tot 1 sept 2023).

  • 10-badenkaart zwembad de Hoornse Vaart: € 35,10 t/m 17 jaar, € 49,50 v/a 18 jaar
  • 10-badenkaart zwembad De Hout: € 30,60 t/m 17 jaar, € 41,40 v/a 18 jaar
  • 10-rittenkaart ijsbaan De Meent: € 43,20 t/m 17 jaar, € 58,50 v/a 18 jaar
  • 25-rittenkaart ijsbaan De Meent: € 96,00 t/m 17 jaar, € 130,00 v/a 18 jaar

Oude vervallen ritten kunt u niet meer meenemen bij het aanschaffen van een nieuwe rittenkaart.

Onze tarieven worden elk jaar in september geïndexeerd. Meer informatie vindt u in de algemene voorwaarden voor het gebruik van onze Alkmaarse sportaccommodaties.