Sportpas

Sportpas

Alkmaar Sport organiseert activiteiten en laat klanten op een voordelige manier schaatsen en zwemmen. Hiervoor kunt u een sportpaspoort of meerrittenkaart aanschaffen. Deze producten worden op uw SportPas (een plastic transponderkaart) gezet. De SportPas kunt u aanvragen bij de kassa van ijsbaan De Meent, zwembad Hoornse Vaart of zwembad De Hout.

Meer informatie over de SportPas is te vinden in de gids over deze pas.

Toegangspas – de SportPas

Sportpas bij tourniquet

De toegang tot ijsbaan en zwembaden krijgt u met een plastic transponderpas. Op deze pas staat uw abonnement opgeslagen. Voor de pas betaalt u eenmalig € 5,- .

U kunt uw SportPas bij de kassa van zwembaden en ijsbaan aanschaffen. Er wordt dan ter plaatse een pas voor u gemaakt. Op deze pas kunt u meteen een abonnement laten plaatsen.

TIP: De aanmaak van de pas bij de receptie zal aanzienlijk sneller verlopen indien u van te voren al een account heeft aangemaakt op https://sportpasalkmaarsport.recreatex.be/. Laat bij de kassa even weten dat u een account heeft aangemaakt en wij koppelen uw gegevens aan de nieuwe pas.

Sportpaspoort

Het sportpaspoort is persoonsgebonden. Heeft u het sportpaspoort eenmaal aangeschaft dan betaalt u een lage toegangsprijs voor ijsbaan en zwembaden (tarieven 1 sept 2023 tot 1 sept 2024):

  • Zwembad De Hout: € 1,40 per persoon per bezoek.
  • Zwembad Hoornse Vaart: € 2,- per persoon per bezoek (via tourniquet), € 2,25 contante betaling.
  • IJsbaan De Meent: € 2,70 per persoon per bezoek.

Het sportpaspoort kost € 51,- voor volwassenen en € 30,- voor personen tot 18 jaar. Een sportpaspoort is 12 maanden geldig vanaf aanschafdatum.

Sportpashouders kunnen bij de kassa van het zwembad of de ijsbaan steeds opnieuw voor 10 keer entree op het paspoort zetten. Voor opwaardering per keer kan een toeslag in rekening gebracht worden. De abonnementen die op uw SportPas staan kunt u ook online verlengen met een vast bedrag van € 10,- per keer (https://sportpasalkmaarsport.recreatex.be/).

Korting minima en middeninkomens
Inwoners van Alkmaar met een inkomen tot 150% van de geldende bijstandsnorm komen in aanmerking voor korting op het sportpaspoort.
Als u recht hebt op de gratis AlkmaarPas, dan krijg u korting op het sportpaspoort in de vorm van een digitaal ticket. Laat bij aanschaf van uw sportpaspoort bij de kassa van het zwembad of de ijsbaan uw pas scannen, dan wordt het sportpaspoort-voucher van uw pas afgeboekt. Het sportpaspoort kost dan € 8,75 (€ 4,60 voor personen t/m 17 jaar), een SportPas kost u eenmalig € 1,00.

Meerrittenkaart en badenkaart

Komt u meerdere keren sporten, maar wilt u niet gebonden zijn aan het sportpaspoort, dan kunt u een meerrittenkaart of meerbadenkaart aanschaffen. Deze kaart is bij de zwembaden vanaf aanschafdatum 12 maanden geldig. Bij de ijsbaan is de meerritenkaart geldig in het ijsseizoen van aankoop én in het opvolgende ijsseizoen. De ritten die na deze periode niet opgenomen zijn, komen te vervallen. De toegangsprijs is bij de meerrittenkaart iets hoger dan bij het sportpaspoort, deze is niet persoonsgebonden (tarieven 1 sept 2022 tot 1 sept 2023).

  • 10-badenkaart zwembad de Hoornse Vaart: € 35,10 t/m 17 jaar, € 49,50 v/a 18 jaar
  • 10-badenkaart zwembad De Hout: € 30,60 t/m 17 jaar, € 41,40 v/a 18 jaar
  • 10-rittenkaart ijsbaan De Meent: € 43,20 t/m 17 jaar, € 58,50 v/a 18 jaar
  • 25-rittenkaart ijsbaan De Meent: € 96,00 t/m 17 jaar, € 130,00 v/a 18 jaar

Oude vervallen ritten kunt u niet meer meenemen bij het aanschaffen van een nieuwe rittenkaart.

Onze tarieven worden elk jaar in september geïndexeerd. Meer informatie vindt u in de algemene voorwaarden voor het gebruik van onze Alkmaarse sportaccommodaties.