2e Doortrappen Fiets4daagse in Alkmaar

Gepubliceerd op: 14 juni 2022

Op 21, 23, 29 juni en 1 juli organiseert Alkmaar Tweede Doortrappen 55+ Fiets4daagse in Alkmaar. Deelnemers starten tussen 9.30 en 10 uur, telkens vanaf een andere locatie in Alkmaar. Zij fietsen een route van ongeveer 35 kilometer door en rond Alkmaar en worden onderweg voorzien van een kopje koffie met wat lekkers. Na vier dagen fietsen krijgen de deelnemers een medaille. Aanmelden (€ 20,- p.p.) kan via www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender.

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Alkmaar Sport organiseert regelmatig activiteiten in kader van dit programma, mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van de Provincie Noord-Holland. Zo is ook het initiatief tot de Doortrappen Fiets4daagse ontstaan.

Deelnemers stappen op dinsdag 21 juni, donderdag 23 juni, woensdag 29 juni en vrijdag 1 juli op de fiets. Enkele dagen van te voren krijgen zij de exacte startlocatie (sportcomplex De Meent, Hoornse Vaart of Oosterhout) door wordt men voorzien van de route. Het is zowel mogelijk op de e-bike als met de ‘gewone’ fiets aan de fietstocht mee te doen, deelnemers fietsen ieder de route op eigen tempo.