7000 basisschoolleerlingen bezoeken ICE Games bij IJsbaan De Meent

Gepubliceerd op: 20 december 2022

Alkmaar Sport organiseert dit jaar voor het vijfde jaar op rij de ICE Games op IJsbaan de Meent. Bij dit ijskoude project bezoeken basisschoolleerlingen de Alkmaarse ijsbaan voor een programma vol spel en plezier op het bevroren water. Ondanks dat het seizoen nog maar net van start is komt de organisatie met de mededeling dat de inschrijving wordt gesloten omdat alle beschikbare plaatsen zijn vergeven. Dit jaar doen dan ook ruim 7000 leerlingen met hun klas mee aan het succesvolle programma.

Laat de koude winter maar komen, want de kinderen van de groepen 4 t/m 8 van vele basisscholen van het regulier en speciaal onderwijs uit de hele omgeving hebben al schaatservaring opgedaan bij de ICE Games. Vanuit West-Graftdijk tot Bergen en van Assendelft tot Heerhugowaard kwamen zij naar Alkmaar toe om mee te doen aan dit unieke programma. Alkmaar Sport vindt het net als partner FortySix Sports en Rabobank Alkmaar e.o. belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om kennis te maken met de schaatssport en een plezierige ervaring opdoen op het ijs. Tijdens het twee uur durende programma worden door de enthousiaste medewerkers en stagiaires van Alkmaar Sport activiteiten aangeboden als curling, ijshockey, Sjoel-de-Puck, de estafette en zeehondenraces. Kinderen die even genoeg hebben van het schaatsen kunnen het tegen elkaar opnemen op de ICE Bikes, speciale ijsfietsen die keihard over het ijs roetsjen.

Leraren en leerlingen reageren enthousiast en beoordelen het programma gemiddeld met een negen. Zij zijn enthousiast over het plezier wat de kinderen hebben beleefd, de hulp die wordt geboden en de kans om -ook als je zelf geen schaatsen hebt- in aanraking met ijs te komen. “Voor kinderen die kunnen schaatsen is het leuk, maar ook kinderen die niet of niet goed kunnen schaatsen hebben een geweldige dag,” laat een leerkracht weten.

Inschrijven

Schoolklassen die de inschrijving gemist hebben en toch nog belangstelling hebben kunnen zich aanmelden voor de reservelijst, er wordt dan contact opgenomen als er een plekje vrijkomt. Wie alvast een plekje voor volgend schooljaar wil reserveren of op de hoogte gehouden wil worden, kan mailen naar icegames@alkmaarsport.nl

Overige programma’s voor basisscholieren

Alkmaar Sport biedt ook in haar andere sportcomplexen educatieve programma’s voor basisscholieren aan, gratis of tegen een geringe vergoeding. Bij ‘Red je Vriendje’ in zwembad Hoornse Vaart leren kinderen diverse survivaltechnieken waaronder ‘natte’ en ‘droge’ reddingen om zichzelf en hun vriendje uit het water te redden. Vanaf maart kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 ook meedoen met ‘FietsFratsen’, waar zij hun fietsvaardigheid en -behendigheid leren verbeteren met onderdelen als mountainbiken, behendigheid & vaardigheid op de fiets en een leuk fietsspel. Meer informatie over de scholenprogramma’s in te vinden op www.alkmaarsport.nl/scholen