AlkmaarActief.nl biedt sportaanbieders nieuw promotieplatform

Gepubliceerd op: 10 juni 2021

Na de zomervakantie start in Alkmaar een campagne voor verenigingen en andere sportaanbieders om hun aanbod te promoten onder de jeugd. We roepen sportaanbieders op daarvoor nu alvast hun aanbod te delen op het sportplatform www.AlkmaarActief.nl.

Zeker in coronatijd is een gezonde leefstijl belangrijk. Gemeente Alkmaar wil daarom meer kinderen in beweging krijgen en plezier laten beleven aan het sporten. Verenigingen en andere sportaanbieders spelen een belangrijke rol bij het waarmaken van deze ambities uit het maatschappelijk sportakkoord van Alkmaar.

Campagne met kennismakingslessen

“Samen met Alkmaar Sport kijken we hoe we de verenigingen en aanbieders kunnen ondersteunen om hun aanbod bekend te maken. Ik verwacht veel van de campagne met kennismakingslessen, die na de zomer van start gaat. Ik roep alle aanbieders op hun aanbod nu al kenbaar te maken via het platform www.AlkmaarActief.nl. Dan kunnen we na de zomer met een zo compleet mogelijk aanbod van start,” aldus wethouder Sport Pieter Dijkman.

Samen met sportaanbieders en scholen

Binnen enkele dagen ontvangen zowel sportaanbieders als scholen een mail over dit project. Sportaanbieders kunnen tot eind juni hun sportaanbod op het platform www.alkmaaractief.nl plaatsen. Basisschoolleerlingen kunnen tot 10 juni meedoen met een tekenwedstrijd.

Tekenwedstrijd leerlingen

De winnende tekening komt op de voorkant van het Freddy Fit Boekje. In de Nationale Sportweek in september, krijgen alle leerlingen van de Alkmaarse basisscholen dit boekje uitgereikt. Tijdens de campagne In september roept mascotteleeuw Freddy Fit van Alkmaar Sport de jeugd op om zich aan te melden voor kennismakingslessen bij sportaanbieders in hun eigen omgeving. “De ervaring leert dat veel leerlingen na een proefles ook daadwerkelijk lid worden van een sportclub. We vragen daar ieders enthousiaste medewerking voor,” aldus Sanne Wunderink, coördinator van het project bij Alkmaar Sport.