Alkmaarse basisscholieren kunnen weer ‘proeven’ van lessen bij Alkmaarse sportaanbieders

Gepubliceerd op: 18 februari 2022

In september 2021 lanceerde Alkmaar Sport met de gemeente Alkmaar dankzij subsidie uit het lokale Sportakkoord het platform www.alkmaaractief.nl. Het aantal sportaanbieders wat hierop hun kennismakingsaanbod presenteert is inmiddels gegroeid van 60 tot bijna 90. Voor Alkmaar Sport genoeg aanleiding om het platform weer even onder de aandacht te brengen bij de Alkmaarse jeugd. Zij kunnen zich aanmelden voor (veelal gratis) proeflessen via de eerder genoemde website.  Zo vinden zij op een fijne en makkelijker manier een sport die bij hen past.

“Het afgelopen half jaar hebben al ruim 800 kinderen een proefles gevolgd via het Alkmaarse sportplatform Alkmaar Actief,” aldus Sanne Wunderink, verenigingsadviseur bij Alkmaar Sport. “Veel verenigingen geven aan hier nieuwe leden aan hebben overgehouden. Ook weten steeds meer sportaanbieders het platform te vinden. Omdat nu ook het buitensportseizoen weer van start gaat én de coronamaatregelen in de sport opgeheven zijn vonden we het tijd de website weer eens extra onder de aandacht te brengen.”

Op alle basisscholen is een flyer verspreid met het huidige kennismakingsaanbod. Wie dit niet heeft meegekregen maar wel in groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs zit en wil weten welke sport goed bij hem/haar past, kan de website www.alkmaaractief.nl bezoeken en daar een passende proefles opzoeken. “De site blijft zich continue door ontwikkelen, naast dat er steeds nieuw aanbod wordt toegevoegd, kan je nu bijvoorbeeld ook zoeken op sportaanbod binnen een bepaalde straal rond je huis. Alles om het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken en de drempel te verlagen om lekker te gaan bewegen,” besluit Sanne.