Alkmaarse sportaanbieders zetten zich gezamenlijk in om jeugd meer aan het sporten te krijgen

Gepubliceerd op: 29 januari 2022

In september 2021 lanceerde Alkmaar Sport met de gemeente Alkmaar het platform www.alkmaaractief.nl. Bijna 60 sportaanbieders presenteerden hier hun aanbod aan kennismakingslessen en de sportregisseurs van Alkmaar Sport brachten dit met behulp van een boekje onder de aandacht van de Alkmaarse basisschool leerlingen. De verenigingsadviseur roept alle sportaanbieders op hun aanbod wederom bekend te maken via de website www.alkmaaractief.nl. Voor de voorjaarsvakantie zal het voorjaarsaanbod weer flink onder de aandacht van de Alkmaarse jeugd gebracht worden, dit maal door middel van een flyer. 

“Het is vaak in het nieuws geweest en ook lokaal krijgen we signalen dat de jeugd door de lockdown de afgelopen periode minder is gaan sporten. Veel jeugdigen pakken het sporten gelukkig weer op nu meer mogelijk is. Maar er zijn nog altijd kinderen die nu blijvend thuiszitten, wat verenigingen terugzien in een ledenterugloop. Natuurlijk zijn er in Alkmaar ontwikkelingen gaande en zijn er bijvoorbeeld nieuwe sportaanbieders bijgekomen het afgelopen jaar, en ook het buitensportseizoen gaat na de voorjaarsvakantie op enkele locaties weer van start,” aldus Sanne Wunderink, verenigingsadviseur bij Alkmaar Sport. Dit alles vormde genoeg aanleiding voor haar om de verenigingen wederom aan te sporen hun aanbod aan proeflessen bekend te maken op het sportplatform www.alkmaaractief.nl. “De verenigingen maken hun aanbod bekend en laten kinderen uit groep 1 t/m 8 gratis of voor een kleine vergoeding een les volgen. Wij zorgen voor de promotie richting de scholen en brengen dit groots onder de aandacht van de Alkmaarse jeugd.”

De realisatie van het sportplatform Alkmaar Actief wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het lokale sportakkoord van Alkmaar. Sportaanbieders die willen meeprofiteren van de grootschalige PR die door Alkmaar Sport wordt ingezet dienen hun aanbod per ommegaande bekend te maken op www.alkmaaractief.nl. Voor de voorjaarsvakantie worden de flyers op de Alkmaarse basisscholen verspreid.