Doortrappen Najaarsfietstocht op vrijdag 8 september

Gepubliceerd op: 17 augustus 2023

Op vrijdag 8 september organiseert Sport Vitaal een Doortrappen Najaarsfietstocht.  Deelnemers kunnen tussen 9:30 en 10:00 uur zelfstandig starten vanaf Sportcomplex Hoornse Vaart (Hertog Aalbrechtweg 4, Alkmaar) Onderweg wordt gestopt voor een drankje en wat lekkers. Deelnemers kunnen zich voor € 6,50,- p.p. aanmelden via www.alkmaaractief.nl/sportvitaal. Als dit niet lukt, kunnen zij contact opnemen met Sport Vitaal via sportvitaal@alkmaarsport.nl of bellen naar 06 – 2851 0517.

De Doortrappen fietstocht van Alkmaar Sport kan zowel op de e-bike als gewone fiets afgelegd worden, waarbij een totale afstand van zo’n 35 kilometer gefietst wordt. De deelnemers ontvangen bij de start een knooppunt route en overzichtskaartje op papier. Ook kunnen zij een GPX bestand meekrijgen voor onderweg. De fietstocht vindt verder op eigen gelegenheid plaats.

Fiets- en wandelkalender
Sport Vitaal organiseert door het jaar regelmatig fiets- en wandeltochten die starten in Alkmaar. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden op www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender. Hier staan ook de inschrijflinkjes per activiteit.

Doortrappen Alkmaar
(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

Bergen, 5 september 2019 Programma Doortrappen is er om ouderen zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden.