Doortrappen Zomerfietstocht op vrijdag 15 juli

Gepubliceerd op: 4 juli 2022

Sport Vitaal organiseert op vrijdag 15 juli, een Doortrappen Zomerfietstocht door Alkmaar en de omgeving. Deelnemers kunnen tussen 09:30 en 10:00 uur zelfstandig starten vanaf sportcomplex Vaart in Alkmaar (Hoornseweg 28). Onderweg wordt even gestopt voor een taartje en drankje. Deelnemers kunnen zich voor € 5,- p.p. aanmelden via www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender, per mail via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06 – 2851 0517.

De Doortrappen Zomerfietstocht van Alkmaar Sport kan zowel op de e-bike als gewone fiets afgelegd worden, waarbij een totale afstand van zo’n 35 kilometer gefietst wordt. De deelnemers ontvangen bij de start een knooppunt route en overzichtskaartje op papier. Ook kunnen zij een GPX bestand meekrijgen voor onderweg. De fietstocht vindt verder op eigen gelegenheid plaats.

Fiets- en wandelkalender
Sport Vitaal organiseert door het jaar regelmatig fiets- en wandeltochten die starten in Alkmaar. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden op www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender. Hier staan ook de inschrijflinkjes per activiteit. Na de Zomerfietstocht staat in september bijvoorbeeld de Najaars Avond2daagse op het programma.

Doortrappen Alkmaar
(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

Doortrappen