E-bike testdag bij De Meent in Alkmaar

Gepubliceerd op: 17 maart 2023

Sport Vitaal, de sportstimuleringsafdeling voor volwassenen van Alkmaar Sport, organiseert zaterdag 1 april een E-Bike event. Voor iedereen die overweegt een e-bike aan te schaffen of zijn of haar e-bike wil vernieuwen, presenteert Schilder Tweewielers zich op de 400-meterbaan van De Meent van 09.00 tot 16.00 uur. Voor degene die zich nog oriën­teert op de aanschaf van een e-bike biedt deze middag de ideale gele­genheid om verschillende modellen met elkaar te vergelijken en advies te vragen. Er zullen diverse testfiet­sen aanwezig zijn, van stadsfiets tot bakfiets. Daarnaast is er aandacht voor veiligheidsattributen zoals helmen en spiegels. Toegang tot het event is gratis, aanmelden is niet nodig, voor de eerste 100 bezoekers ligt een goodybag klaar.

De markt voor e-bikes wordt steeds groter. Naast de elektrische aangedreven stadsfietsen zijn ook de bakfietsen en mountainbikes aan een opmars bezig. Schilder Tweewielers brengt ook testfietsen mee en de deskundige medewerkers kunnen u voorzien van gespecialiseerde informatie over de diverse fietsen. Ook Firma Tworby is aanwezig, zij informeren u over de mogelijkheden uw fiets om te bouwen tot stabiele 3-wieler. Fietsen Alle Jaren Alkmaar informeert u over de mogelijkheden tot een ritje in de Riksja. Fietskenner Bert Houtenbos geeft u tips en trics over het gebruik van uw e-bike. Ter plaatse worden clinics gegeven met tips over het fietsen op een e-bike en zijn er helmen en spiegels te koop.

Doortrappen

Ook oudere mensen blijven steeds langer actief op de fiets. Dit is echter niet zonder risico’s en jaarlijks belanden er flink wat fietsers met verwondingen bij de eerste hulp posten. Doortrappen is een veilig fietsen programma voor de oudere doelgroep. Met een paar simpele maatregelen blijf je doen wat je altijd doet en trap je zeker, veilig en plezierig door. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Dit event is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder de Provincie Noord Holland, Doortrappen, Schilder Tweewielers, Alkmaar Sport en Holland Sport. Geïnteresseerden zijn van 9.00-16.00 uur welkom bij De Meent, Terborchlaan 301 in Alkmaar. Wie een eigen fiets meebrengt kan de bebording volgen naar de ingang aan de achterzijde van het pand. Toegang tot het event is gratis. Meer informatie kunt u opvragen bij Sport Vitaal, via sportvitaal@alkmaarsport.nl of 06-28510517.