Exit Games in de voorjaarsvakantie, wie durft het aan?

Gepubliceerd op: 1 februari 2022

Op vrijdag 25 februari organiseren de sportregisseurs en buurtsportcoaches van Alkmaar Sport en Holland Sport gezamenlijk de ‘Exit Games’ in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Tijdens het spelen van op het oog eenvoudige ‘kinderspelletjes’, geïnspireerd op de populaire serie Squid Game, bepalen deelnemers hun eigen lot. Word je uitgeschakeld, dan ding je niet meer mee voor de hoofdprijs, een JBL Flip Bluetooth speaker.  Jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar (18.30-21.30 uur) die uit de gemeente Alkmaar, Bergen, Heiloo of Uitgeest komen kunnen hier aan meedoen. Aanmelden kan (€ 2,50 p.p.) via www.alkmaarsport.nl/exitgames

Hoewel de hype alweer enigszins is overgewaaid, staan de beelden van de populaire serie Squid Game bij velen nog op het netvlies gebrand. In afwachting van het tweede seizoen grijpen de sportregisseurs en buurtsportcoaches van Alkmaar Sport en Holland Sport de gelegenheid aan om de jongeren in hun gemeente met het evenement ‘Exit Games’ letterlijk in beweging te krijgen. Dit in samenwerking met de jongerenwerkers van de gemeenten waarin zij actief zijn. Niemand weet wat er staat te gebeuren, en nadat iedereen in een zelfde pak is gehesen gaan de minigames van start. Om ervoor te zorgen dat ook de deelnemers die snel uit het spel liggen nog een leuke avond beleven, is uiteraard gezorgd voor een escape waarmee je terug in het spel kan komen. Maar uiteindelijk is er maar één winnaar die naar huis gaat met de hoofdprijs. 

In de middag, van 14.30-17.30 uur, wordt er ook een programma voor jongeren van 12-15 jaar georganiseerd. Weliswaar gaat het in de middag om een wat vriendelijkere variant, deelnemers worden nog altijd getest op lef, ijver en doorzettingsvermogen mét een beetje geluk. Wil jij, eventueel samen met je vrienden, een leuke middag of avond beleven? Meld je dan snel aan via www.alkmaarsport.nl/exitgames.