Gemeente Alkmaar faciliteert opnieuw werving jeugdleden voor sportaanbieders via sportplaform.

Gepubliceerd op: 8 juni 2022

Sinds vorig jaar september staat het sportplaform www.alkmaaractief.nl live.
AlkmaarActief is hét sportplatform van Alkmaar waar de Alkmaarse sportaanbieders en sportregisseurs van Alkmaar Sport hun sportaanbod overzichtelijk presenteren. De gemeente Alkmaar faciliteert het sportplatform.

Net als vorig jaar start na de zomervakantie een grote promotiecampagne. Sportverenigingen worden zo intensief ondersteund bij de promotie van hun aanbod bij de jeugd.

Hoewel al veel sportaanbieders de weg naar AlkmaarActief weten te vinden, roept de gemeente Alkmaar opnieuw alle sportaanbieders op om hun sportaanbod op het platform te plaatsen. Het aanbod kan vanaf heden tot en met 27 juni geplaats worden www.alkmaaractief.nl Dit geldt voor alle sportaanbieders, ook bijvoorbeeld wijkcentra die een sportaanbod organiseren en fitnesscentra kunnen zich aanmelden.

De mascotteleeuw van Alkmaar Sport, Freddy Fit, is het aansprekende gezicht voor de jeugd en zal hen stimuleren zich aan te melden voor kennismakingslessen bij sportaanbieders in de eigen omgeving. Het sportaanbod wordt bovendien gepresenteerd in een boekje, welke onder álle Alkmaarse basisschoolleerlingen wordt verspreid. In totaal hebben dit schooljaar 1100 leerlingen ook daadwerkelijk een proefles gevolgd!

De boekjes zullen vanaf 5 september verspreid worden op alle basisscholen in Alkmaar.

Het platform AlkmaarActief.nl is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Lokale Sportakkoord van Alkmaar. Het actuele aanbod, variërend van karate tot zeilen staat overzichtelijk gepresenteerd op www.alkmaaractief.nl, via deze website kan je je ook aanmelden.