Gemeente Alkmaar zet Sportkampioenen in het zonnetje

Gepubliceerd op: 7 maart 2022

Maandag 7 maart zette de gemeente Alkmaar de Alkmaarse Sportkampioenen in het zonnetje tijdens een sportgala diner in Poppodium Victorie. Bij deze feestelijke avond in stijl, met entertainment én lekker eten, waren de kampioenen van 2020 en 2021 uitgenodigd. Zij keken met presentator Nick Renooij terug op hun prestaties van de afgelopen twee jaar. De Alkmaarse zwemmer Thom de Boer mocht de gouden sportspeld in ontvangst nemen vanwege zijn uitzonderlijke prestaties op het EK en WK eind 2021. Wethouder sport, Pieter Dijkman, overhandigde bovendien twee verschillende plaquettes en twee sportteams ontvingen een zilveren sportspeld.

Een avond vol sport en entertainment was het wel, maar niet één waar zoals gebruikelijk winnaars per categorie werden uitgeroepen: De Sportkampioenen huldiging kon vanwege de coronamaatregelen al twee jaar op rij niet doorgaan. “We hebben gekozen voor een aangepaste versie van de invulling van het programma. Veel sporters hebben zich de afgelopen tijd niet optimaal kunnen voorbereiden op wedstrijden, of wedstrijden werden afgelast. Het vergelijken van de prestaties was in de ogen van de beoogde juryleden dan ook niet geheel eerlijk. Ook was er lange tijd veel onduidelijk over de openingstijden van de horeca. Vandaar dat we kozen voor deze opzet met een diner waar iedereen heel enthousiast op reageerde,” aldus Sanne Wunderink, namens Alkmaar Sport organisator van de avond.

Van de aanwezige sporters en sportteams werden er maar liefst vijf officieel gehuldigd door wethouder sport, Pieter Dijkman. Ook deze huldigingen konden de afgelopen jaren niet of nauwelijks plaatsvinden op het Stadhuis. De kanopoloërs van Odysseus en tennisster Caroline de Vries ontvingen een plaquette, het softbal heren team van Alcmaria Victrix en het senioren team van Trampolinevereniging Triffis ontvingen een zilveren sportspeld. Na het toetje, als klapstuk van de avond, werd door de wethouder de gouden sportspeld overhandigd aan (Olympisch) zwemmer Thom de Boer, die op het EK en WK eind 2021 met zijn estafette teams onder andere de gouden medaille mee naar huis nam.

Wethouder Pieter Dijkman merkte op dat ondanks de belemmeringen van de afgelopen tijd, er toch opvallend veel mooie prestaties zijn geleverd. Hij moedigde de sporters aan om vooral op deze voet door te gaan, toewerkend naar het Alkmaarse sportgala van december 2022.