Gevarieerd sportaanbod voor jeugd en jongeren in de zomervakantie

Gepubliceerd op: 1 juli 2021

Alkmaar Sport organiseert in de zomervakantie en gevarieerd sportaanbod voor de Alkmaarse jeugd. Van een dreumesinstuif voor de jongste doelgroep, tot FunGames voor de jeugd en een SportLounge voor de jongeren. In elke wijk is wel wat te beleven. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Het complete aanbod is te vinden op www.alkmaaractief.nl, daar kan men zich ook aanmelden.

Dreumesen 0-5 jaar

Voor de dreumesen worden diverse instuiven georganiseerd waar zij zich heerlijk kunnen vermaken met de (groot)ouders. Op zaterdag 10 juli (buiten) bij Alcmaria Victrix, vrijdag 16 juli in sportcomplex Oosterhout, vrijdag 23 juli in sportcomplex Oosterven en vrijdag 20 augustus in sportcomplex De Meent. En neem je eigen loopfiets mee want er wordt een echt fietsparcours uitgezet!

Basisschool jeugd

Voor de 6 tot 12 jarigen is het aanbod divers. Zo staat onder andere een Waterspektakel op het programma (11 juli, sportcomplex Oosterhout), meidenvoetbalclinics, een Freestyle voetbalactiviteit bij SSV in Stompetoren en in Grootschermer, FunGames bij de Alkmaarsche Boys, sportclinics in Alkmaar Zuid, Leven Stratego in De Rijp, Ouder-Kind Bootcamp in De Rijp en Lasergamen in Grootschermer.

Jongeren 13-17 jaar

Voor de jongeren worden diverse Summergames georganiseerd. Deelname is gratis en aanmelden is meestal niet nodig, maar het totaalaanbod is goed terug te vinden op www.alkmaaractief.nl. Het aanbod voor deze doelgroep varieert van wijkvoetbal en freerunnen bij sportcomplex Oosterhout tot een Freestyle voetbalactiviteit in Stompetoren en Grootschermer, Archery Tag en Lasergamen in Park de Hout en een SportLounge (lekker chillen) in Park de Hout en Park Oosterhout.

Precieze dagen, tijden en prijzen zijn te vinden op www.alkmaaractief.nl. Hier staat ook het complete aanbod aan activiteiten voor alle doelgroepen. Ook voor de Alkmaarse 50+’ers is hier een mooi aanbod samengesteld door Sport Vitaal.