Gezond in Beweging – 55+’ers krijgen tips en adviezen over gezond oud worden

Gepubliceerd op: 6 maart 2022

Op zaterdag 2 april organiseert Sport Vitaal ‘Gezond in Beweging’, een sportieve en gezonde dag voor Alkmaarse 55+’ers in De Meent in Alkmaar. Van 9.30 tot 14.30 uur staan luister- en beweegworkshops op het programma, onderbroken door een gezonde lunch. Iedereen die graag meer kennis op doet over het gezond oud worden en openstaat voor een gezellige dag kan zich aanmelden (€ 5,-) via www.alkmaaractief.nl.

Met de jaren sluipen de ongezonde gewoonten er wel eens in zonder dat je het doorhebt. Toch is en blijft het belangrijk om je bewust te zijn van deze gewoonten zodat je in leert zien hoe je gezond ouder wordt. Vierdejaars CIOS student Shi Dan Nieberg organiseert daarom samen met de 55+ afdeling van Alkmaar Sport op 2 april een speciale dag voor alle 55+’ers uit Alkmaar en omgeving. Aan het woord komen onder andere presentaties van leefstijlcoach Joline Groot en diëtiste Petra Koot van Magentazorg. Ook staan er beweegworkshops op het programma onder leiding van de sporttrainers van Sport Vitaal. Er wordt koffie, thee en een gezonde lunch geserveerd aan de deelnemers.

De Meent bevindt zich aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar. Aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl of telefonisch bij Sport Vitaal, via 06-28510517 (maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur.