Gratis Vitaliteitsweek in Graft-de Rijp en Schermer

Gepubliceerd op: 7 september 2022

In samenwerking met Stichting Doesgoed organiseert Alkmaar Sport van 19 t/m 24 september een Vitaliteitsweek in Alkmaar. Sport Vitaal maakt daarom deze week al haar beweeglessen in Graft-de Rijp en Schermer gratis en zonder vooraanmelding toegankelijk. Een ideale manier om laagdrempelig de Begrijp-, Sport en Spellessen, Meer Bewegen voor Ouderen, Qigong en Keep-Fit uit te proberen. In de lessen zijn ook nog plekken voor diegenen die ook na de vitaliteitsweek blijvend in beweging willen komen. Meer informatie over de complete week is te vinden op www.alkmaarsport.nl/vitaliteitsweek.

Wekelijks organiseert Sport Vitaal samen met Stichting Welzijn Ouderen Schermer en Ineke Hoekstra een divers sport- en beweegaanbod in Alkmaarse dorpen. Bij het aanbod wordt gedifferentieerd in intensiteit in de lessen, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau deel kan nemen. Stichting Doesgoed motiveert bedrijven om een actieve bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke omgeving. In gezamenlijkheid kwamen Doesgoed en Alkmaar Sport dan ook met het plan in de Nationale Sportweek een boost te geven aan het beweegaanbod voor de Alkmaarse senioren. Het aanbod is divers, op het programma staan naast de speciaal georganiseerde wandel- en fietstocht o.a. de Begrijp-, sport- en spellessen (dinsdag 9.15 uur, sporthal Oosterven), Meer Bewegen voor Ouderen (dinsdag 10.30 uur in het Rijperhuis, woensdag 9.30 uur in de Hervormde Kerk in Driehuizen en donderdag 9.30 uur in de gymzaal Schermerhorn), Qigong (maandag 13.15 of 14.15 uur in de Horn in Schermerhorn) en Keep-Fit (donderdag 10.45 uur in de Horn in Schermerhorn).

Wie interesse heeft om (gratis) een les mee te doen kan het hele programma bekijken op www.alkmaarsport.nl/vitaliteitsweek. Vooraf aanmelden is niet nodig.