Heel veel blije gezichten en medailles bij Avond4daagse Alkmaar

Gepubliceerd op: 19 mei 2022

Organisator Alkmaar Sport kijkt terug op een geslaagde Avond4daagse. Met bijna 3000 wandelaars, peuters, begeleiders inclusief publiek stond de Noorderkade helemaal vol op de finaledag van dit 4-daagse evenement. Het is voor het eerst dat Alkmaar Sport dit evenement van A tot Z organiseerde, in samenwerking met de hoofdsponsor Kiddies en SKOA.

In 2020 waren Alkmaar Sport, Kiddies en SKOA er al helemaal klaar voor en bezig met de voorbereidingen voor de Avond4daagse Alkmaar, toen ze door diverse coronamaatregelen moesten overstappen op de Home Edition van de Avond4daagse. Toch bleef het verlangen naar de échte loop groot, en dit jaar was het dan zo ver. Door de integrale aanpak van Alkmaar Sport werd jong en oud betrokken. Overdag liepen de leerlingen van Horizon College Sport & Bewegen wandeltochten met de senioren uit verzorgingstehuizen, ’s avonds waren de 5 en 10 KM lopers aan de beurt. De laatste avond konden de jongste lopertjes sfeer proeven bij hun eerste bijna-echte Avond4daagse ervaring met de Peuterloop.

“We hebben heel veel blije gezichten gezien, het weer zat natuurlijk mee, de mensen waren enthousiast, de sfeer was gezellig, het kan eigenlijk niet op. Dat we na twee jaar vanuit huis lopen toch weer zoveel mensen op de been krijgen is eigenlijk iets wat we van te voren niet in hadden kunnen schatten,” aldus Mirjam van der Welle namens organisator Alkmaar Sport. De organisatie gaat snel weer om tafel om een datum voor 2023 te prikken.

OR ouder Jacco is al jaren verantwoordelijk voor de limonade stand van de Nicolaas Beets