Het sportspreekuur: Extra service voor inwoners van Alkmaar

Gepubliceerd op: 19 september 2022

Inwoners van Alkmaar die vragen, wensen en/of ideeën op sport- en beweeggebied hebben kunnen inlopen bij één van de sportspreekuren van de sportregisseurs van Alkmaar Sport. In Alkmaar-Oost (OntmoetingsCentrum Wijkwaard) West (Wijkcentrum de Alkenhorst), Noord (Wijkcentrum Mare Nostrum), Zuid (Wijkcentrum Overdie) en Landelijke Alkmaar (Zorgcirkel De Mieuwijdt) kan men wekelijks of tweewekelijks terecht voor een advies op maat. Op deze manier organiseren de sportregisseurs een laagdrempelige manier om in contact te komen met inwoners in de wijken en hen van passend advies te voorzien. Een afspraak maken is niet nodig, maar mag wel.

Britt Klooster, Yuri Cornelisse en Thyrvi van Roosendaal zijn de sportregisseurs van de gemeente Alkmaar. Samen bedienen zij alle wijken in de gemeente en zorgen dat het beweegaanbod in de wijken geoptimaliseerd wordt. Ook inwoners die een vraag hebben op het gebied van sport kunnen bij hen terecht. Bij het inloopspreekuur komen allerlei vragen voorbij. Inwoners zoeken een passende sport of hebben zelf een sportief idee wat ze verder willen uitwerken en waar ze samenwerkingspartners voor zoeken. Ook als het betalen van de contributie van de sportclub van de kinderen door de financiële situatie problemen oplevert, kan de sportregisseur als intermediair een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Bezoekmomenten

Britt heeft op woensdag van 13.00-15.00 uur haar spreekuur bij OntmoetingsCentrum Wijkwaard (Muiderwaard 236D) en op maandag in oneven weken van 9.00-11.00 uur bij Wijkcentrum Alkenhorst (Schelfhoutlaan 4). Yuri is op maandag van 9.00-11.00 uur te vinden in Wijkcentrum Mare Nostrum (Arubastraat 2) en op vrijdag van 09.00-11.00 uur bij Zorgcirkel de Mieuwijdt (Mieuwijdt 19). Thyrvi bezoekt u op woensdag tussen 14.30-16.00 uur in Wijkcentrum Overdie.