IJsbaan De Meent geopend en klaar voor jubileumseizoen

Gepubliceerd op: 7 oktober 2022

Vrijdagavond  7 oktober opende de Alkmaarse ijsbaan De Meent haar deuren voor het 50e schaatsseizoen. Vanwege het speciale jubileumseizoen werd voor de schaatsers de baan op mochten gestart met de opening van de expositie Ik Schaats, waarin 50 portretten van schaatsers van de Meent te zien zijn. De expositie van fotograaf Robert van der Eng werd officieel geopend door de wethouder Sport, Nicole Mulder. Vervolgens werd de spanning van het ijs gehaald en kon er direct gebruik gemaakt worden van de nieuwe ijsvloer. Wie ook niet kan wachten om de schaatsen weer onder te binden kan de openingstijden van de ijsbaan terugvinden op www.demeentalkmaar.nl.


Een bijzondere openingsavond dit jaar, want inmiddels bestaat de Meent al 50 jaar. Waar het ooit begon met open koelleidingen op een zandbed waar water overheen werd gespoten, rijden schaatsers nu hun ronden in een modern sportcomplex. En met succes want inmiddels kent de schaatssport velen grote namen die te linken zijn aan het Alkmaarse ijs. Denk aan een Ard Schenk, Koen Verweij en Robin Groot.

Fototentoonstelling Ik Schaats
De fototentoonstelling van fotograaf Robert van der Eng werd geopend met mooie woorden door wethouder Sport Nicole Mulder. Zij onthulde de fototentoonstelling van 50 portretten van langebaanschaatsers, sprinters, shorttrackers, kunstschaatsers, ijshockeyers, schoonrijders, en recreanten. Alle foto’s inclusief persoonlijke verhalen zijn te vinden op de website van de Meent via www.demeentalkmaar.nl/ikschaats.

Jubileumacties
Vanwege het jubileum is er een speciale actie in het weekend van 8 en 9 oktober. Er kan tijdens dit weekend namelijk geschaatst worden voor hetzelfde tarief als in 1972, kinderen betalen slechts 1 gulden (€0,45) en volwassen betalen 3 gulden (€1,36).  In de Herfstvakantie  is er een mooie samenwerking tussen Alkmaar Sport en schaatsspeciaalzaak Fortysix Sports, hierbij ontvangen bezoekers 50% korting op het tweede toegangsticket en nog eens 50% korting op de huur van het tweede paar schaatsen. Daarnaast is er in de middag van 21 oktober een sportspektakel in De Meent met ICE games in de ijshal.

450 jaar Alkmaar Ontzet
Natuurlijk staat De Meent ook stil bij 450 jaar Alkmaar Ontzet en dat op geheel eigen wijze. Op 24 februari worden ‘450 rondjes’ geschaatst en in dezelfde maand gaat ijsbaan terug in de tijd met sprintwedstrijden op de zogenaamde ‘houtjes’.

Meer informatie
De ijsbaan is vanaf zaterdag 8 oktober 12.10 uur dagelijks geopend voor publiek. Tickets voor De Meent zijn verkrijgbaar aan de kassa of online via de website. Online kunnen ook abonnementen zoals de Sportpas of de rittenkaart worden verlengd. Meer informatie over openingstijden, tarieven en tickets is te vinden op de website, www.demeentalkmaar.nl.