IJsbaan De Meent vanaf zaterdag 9 oktober geopend

Gepubliceerd op: 6 oktober 2021

Zaterdagmiddag 9 oktober opent de Alkmaarse ijsbaan haar deuren. Vanaf zaterdagmiddag 12.10 uur tot en met zondag 13 maart 2022 kan er weer volop geschaatst worden op de halfoverdekte 400-meterbaan van De Meent. Vooraf reserveren is dit seizoen niet nodig.

De ijsmeesters van Alkmaar Sport werken de klok rond om een snelle baan neer te leggen. De ijsvloer begint inmiddels goed vorm te krijgen. Op de halfoverdekte 400-meterbaan schaatsen in de winterzon geeft het echte wintersport gevoel. Voor veel schaatsers een heerlijke manier om in conditie te blijven of om te trainen voor áls er tijdens een strenge winter natuurijs komt. Een gezellig dagje uit, trainen voor natuurijs of werken aan de conditie, alles kan in Alkmaar.

Alkmaar Ontzet

Op vrijdag 8 oktober is de ijsbaan extra geopend. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn alle schaatsfans van harte welkom om de ijsvloer voorafgaand aan de opening van het seizoen alvast te proberen. Ook de schaatsverhuur van Fortysix Sports is deze dag geopend. De Meent sluit op 8 oktober het zomerseizoen af met voor de laatste keer zomerschaatsen voor senioren in de ijshal van 11.00 tot 13.00 uur. Deze dag gelden de reguliere toegangsprijzen.

Herfstvakantieactie
Samen schaatsen is veel leuker. Vandaar dat ook dit seizoen een Bring a Friend actie op de agenda staat. Een mooie samenwerking van Alkmaar Sport en schaatsspeciaalzaak Fortysix Sports: Neem in de herfstvakantie, van 16 t/m 24 oktober, een vriend of vriendinnetje mee en ontvang 50% korting op het tweede toegangskaartje van de ijsbaan én 50% korting op de huur van het tweede paar schaatsen.

Diverse activiteiten

Dit seizoen staan er 17 Fortysix Buffelavonden op de agenda, is er een herfstvakantieactie en wordt er gewerkt aan een mooi kerstvakantieprogramma voor families. De populaire ICE Games, het programma voor basisscholen in de regio, staat op de agenda. Dit jaar aangevuld met een ICE Games programma voor het voortgezet onderwijs. Daarnaast staan er prachtige wedstrijden op het programma als de Trachitol Trophy finale, de Rabo Holland Cup 3 en het NK Marathon.

Meer informatie
Vooraf reserveren is niet noodzakelijk. Om te komen schaatsen is ook een coronatestbewijs niet nodig. Tickets zijn te koop via de kassa of online. Online kunnen ook abonnementen zoals de Sportpas of de rittenkaart worden verlengd. Meer informatie over openingstijden, tarieven en tickets is te vinden op de website, www.demeentalkmaar.nl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA