Levend Stratego met thema ’Alkmaar Ontzet’

Gepubliceerd op: 4 augustus 2023

Alkmaar Sport heeft in samenwerking met creatief bureau RAADHUIS het spel Levend Stratego nieuw leven ingeblazen. Op maandag 21 augustus wordt het officieel gelanceerd. Kinderen van 6 t/m 12 jaar verzamelen om 13.00 uur bij de Bibliotheek in de Mare, waarna ze het park in gaan voor een strijd tussen de Nederlanders en Spanjaarden. Het nieuwe spel met thema ‘Alkmaar Ontzet’ is ontwikkeld dankzij een bijdrage van de gemeente Alkmaar, in het kader van de viering van 450 jaar Nederland en Alkmaar Ontzet. De sportregisseurs van Alkmaar Sport activeren de inwoners van Alkmaar door het spel in diverse wijken te organiseren. Deelname is gratis en aanmelden verloopt via www.alkmaaractief.nl.

Hoe kunnen wij de verbondenheid tussen Alkmaarders verbeteren? Voor Alkmaar Sport was het antwoord op de vraag snel duidelijk. “Door samen te bewegen.” Natuurlijk kan dat bewegen hand in hand gaan met het thema wat dit jaar in Alkmaar centraal staat; 450 jaar Alkmaar Ontzet. “Wij hebben samen met Raadhuis een Levend Stratego spel ontwikkeld met Nederlandse en Spaanse rangen. In het spel komen bekende Alkmaarse historische figuren terug, zoals Koning Filips, maar ook de burgemeester Floris van Teylingen en polsstokspringer Maerten van der Meij. Bij de uitleg van het spel vertellen we het verhaal van Alkmaar Ontzet. Zo krijgen de deelnemers naast het spelplezier ook een stukje historie mee,” vertelt Jelle Zuijdam, sportregisseur bij Alkmaar Sport.

Jelle organiseert het eerste officiële Alkmaar Ontzet Levend Stratego evenement op maandag 21 augustus van 13.00-15.00 uur in de Mare. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen zich gratis aanmelden via www.alkmaaractief.nl