Madelief (6) is 500ste deelnemer Avond4daagse Alkmaar

Gepubliceerd op: 8 juni 2021

Maar liefst 499 Alkmaarders gingen haar voor, maar Madelief van den Hooff uit de Bergermeer is toch écht de 500ste deelnemer aan de Avond4daagse Home Edition van Alkmaar. Omdat het dit jaar niet mogelijk is een traditionele avond4daagse te organiseren promoten Alkmaar Sport, Kiddies en SKOA in Alkmaar de Home Edition van dit evenement. Hierbij wandel je binnen twee weken vier keer vanuit je eigen voordeur een route van 2.5, 5 of 10 kilometer. De deelnemers krijgen bovendien de échte avond4daagse medaille thuisgestuurd. Meedoen kan nog tot 30 juni, individueel of met vrienden van school, of uit de straat of wijk.

Zes jaar is ze, en samen met drie vriendinnen doet Madelief voor de eerste keer mee aan de avond4daagse. Geïnspireerd door mama, die haar heeft aangemeld en de andere moeders enthousiast maakte óók mee te wandelen met hun kroost. “Ons buurmeisje vertelde dat ze de avond4daagse liep en ik ken nog meer kinderen die meedoen, daarom wisten wij dat het bestond,” aldus Madelief. Vier keer spreken ze samen af en staat er een wandeling van vijf kilometer op het programma. “Onderweg kletsen we, zingen we zelfverzonnen liedjes, eten we snoepjes en drinken we wat. We merken eigenlijk bijna niet dat we wandelen want we waren heel snel weer terug en helemaal niet moe.”

In 2020 sloot Alkmaar zich voor het eerst aan bij de Home Edition van de avond4daagse. Bijna 300 deelnemers hadden zich toen aangemeld voor het evenement. “Dat we nu al op 500 deelnemers zitten met nog een ruime maand te gaan waarin we het mooie wandelweer nog verwachten, dat overtreft onze verwachtingen toch wel enorm. Tel daar nog alle ouders en begeleiders bij op die met deze medaillekandidaten meelopen en we beseffen ons dat er écht heel veel Alkmaarders actief aan het wandelen zijn in deze tijd,” vertelt Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Alkmaar Sport. Mirjam zetten Madelief in het zonnetje en overhandigde deze speciale deelneemster een avond4daagse tasje mét kleine verrassing. “Madelief heeft al aangegeven volgend jaar weer me te gaan doen, zodat ze haar medaillereeks kan uitbreiden. Wij hopen dan natuurlijk weer de traditionele avond4daagse te kunnen organiseren door de stad, met een grootse binnenkomst met feest op de vierde dag.”

Ook als Madelief en haar vriendinnen de vierdaagse voltooien staat een mooi onthaal op het programma. Hoe dat er precies uit gaat zien? Dat zijn de mama’s nog aan het regelen…

Avond4daagse
Madelief rust even uit op een hekje voordat zij haar wandeling vervolgt.