Masterclass Inclusief Coachen – Thijs de Greeff & Bart Heuvingh

Gepubliceerd op: 19 september 2022

In samenwerking met de gemeente Alkmaar organiseert Alkmaar Sport op vrijdag 7 oktober een GRATIS Masterclass Inclusief Coachen. De masterclass is van 15.00 tot 17.00 uur en zal plaatsvinden in wijkcentrum Overdie (Van Maerlantstraat 8-10).

Welke trainer of coach was een voorbeeld voor jou? Hoe droeg deze trainer of coach bij aan jouw ontwikkeling en prestaties? Of: Waardoor werden deze juist belemmerd?
‘Inclusief coachen’ gaat over het gedrag dat past bij het verwelkomen en omarmen van diversiteit. Wanneer een coach of trainer staat voor een inclusieve sportomgeving, dan krijgt iedereen kansen zich te verbinden en te ontwikkelen. Tijdens de masterclass zal Thijs de Greeff ingaan op de belangrijkste mechanismen die helpen bij het creëren van een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt, een inclusieve omgeving. Men wordt zich bewust van de drempels die mensen in de sport kunnen ervaren door afkomst, opleiding, gender, sekse en seksuele voorkeur. Men krijgt handvatten om een meer open houding te ontwikkelen naar de verschillende sporters in hun omgeving. Daarnaast ontwikkelen de deelnemers door middel van spelvormen vaardigheden om een positieve cultuur in hun trainingsgroep te creëren. Topsportbegeleider Bart Heuvingh legt de link naar de dagelijkse praktijk. Wat zijn de ervaringen bij A.Z. Alkmaar? Wat is zijn aanpak bij het creëren van een sportklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn? Bart zal ingaan op het belang van een goede relatie tussen de speler en coach, een belangrijke basis voor duurzaam presteren en ontwikkelen.
 
Over de trainers:
Bart Heuvingh: Topsportbegeleider A.Z. Alkmaar en auteur van het boek: “Talent van morgen”
Thijs de Greeff: Diversiteit en inclusie expert, ervaringsdeskundige, oud hockey-international.

Wie interesse heeft om (gratis) deel te nemen kan zich tot en met 5 oktober aanmelden via de verenigingsadviseur – s.wunderink@alkmaarsport.nl