Nieuwe serie weerbaarheidstraining voor jeugd

Gepubliceerd op: 26 april 2022

Alkmaar Sport start donderdag 12 mei met een nieuwe weerbaarheidstraining voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. De training is te volgen in de gymzaal aan de Stalpaertstraat in Alkmaar. De cursus duurt 8 weken en vindt plaats van 16.00 – 17.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via r.degroot@alkmaarsport.nl (€ 75,- p.p.). Meer informatie over de weerbaarheidstraining is te vinden via www.alkmaarsport.nl/weerbaarheidstraining.

Inhoud van de trainingen

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Inschrijving

Inschrijven of meer informatie over de weerbaarheidstraining kan bij Rianne de Groot via r.degroot@alkmaarsport.nl. U ontvangt na de inschrijving een inschrijfformulier voor de weerbaarheidstraining. Na bevestiging van aanmelding is de inschrijving definitief. Meer informatie over de weerbaarheidstraining is te vinden via www.alkmaarsport.nl/weerbaarheidstraining.