Nieuwe (sport)vrijwilligers werven met unieke rondleiding in sportcomplex De Meent

Gepubliceerd op: 17 juni 2022

Ruim 5000 Alkmaarders leveren in hun stad als vrijwilliger een bijdrage aan de sport. Alkmaar Sport en Team Vrijwillig slaan de de handen inéén om dit vrijwilligerslandschap nog verder te versterken: Inwoners die -op wat voor manier dan ook- geïnteresseerd zijn in sport in het algemeen of de Alkmaarse sport in het bijzonder, kunnen zich aanmelden voor een unieke rondleiding door hét vlaggenschip van Alkmaar op het gebied van sport: Sportcomplex de Meent. Na afloop van de rondleiding worden zij geïnformeerd over de mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de Alkmaarse sport. De eerste rondleiding vindt plaats op vrijdag 1 juli om 10.00 uur, aanmelden kan via www.teamvrijwillig.nl/alkmaarsport.

Trainers en bestuurders, maar ook kantinemedewerkers, personen die het park onderhouden en gastheren of -vrouwen bij evenementen. Sportaanbieders zijn op veel vlakken afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Bij de verenigingsadviseur van Alkmaar Sport is het een vraag die regelmatig wordt gesteld door verenigingen: Hoe blijven wij in Alkmaar sportief en actief met behulp van vrijwilligers? Alkmaar Sport organiseert ook zélf regelmatig grotere en kleinere evenementen en merkt dat velen de stap om als vrijwilliger bij een evenement aan te sluiten nog niet durven te nemen. “Dit terwijl je een ontzettend grote groep sportieve mensen heel blij maakt met je inzet. We willen iedereen die nog wat terughoudend is dan ook helpen om zoveel mogelijk drempels weg te nemen. Het doel van Team Vrijwillig en Alkmaar Sport is om een brede poule aan enthousiaste vrijwilligers op te stellen, die zowel incidenteel als structureel inzetbaar zijn voor de sport in Alkmaar, in de breedste zin,” aldus Sanne Wunderink, verenigingsadviseur bij Alkmaar Sport.

Dankzij een bijdrage uit het lokale maatschappelijke Sportakkoord van de gemeente Alkmaar start Team Vrijwillig daarom een campagne om zo met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan. Tijdens een rondleiding in de Meent wordt letterlijk een kijkje achter de sportschermen genomen, en nadat de ijskoude feitjes zijn uitgewisseld wordt natuurlijk ook nog even ingegaan op het vrijwilligerswerk. De rondleidingen vinden plaats op vrijdag 1 juli en 2 september, aanmelden kan (gratis) via www.teamvrijwillig.nl/alkmaarsport.