Oktober editie RAADHUIS Pinksterun gaat definitief door

Gepubliceerd op: 30 september 2021

Op zaterdag 30 oktober kunnen hardloopliefhebbers meedoen aan de RAADHUIS Pinksterun – Oktober editie. De gemeente Alkmaar heeft toegezegd dat de vergunning onderweg is en het hardloopevenement zal dan ook definitief doorgaan. De start en finish vinden plaats bij Sportcomplex Vaart, aan de Hoornseweg 28 in Alkmaar (Oudorp). Om 13.00 uur starten de deelnemers aan de 5 km, om 13.10 uur starten de deelnemers die 10 km gaan hardlopen aan hun ronde door Oudorp. In de avond is er op Sportcomplex Vaart ook een Vampierun waarbij kinderen van 1-12 jaar verkleed over het eng versierde sportpark lopen. Meer informatie en inschrijven: www.raadhuispinksterun.nl.

Hoewel de voorbereidingen al in volle gang waren, was het tot laat in het proces niet zeker of de Pinksterun wel door zou gaan. Gelukkig heeft de organisatie de bevestiging van de gemeente Alkmaar ontvangen dat de vergunning onderweg is. Alkmaar Sport zet nu alle zeilen bij om de deelnemers 30 oktober een fantastische ervaring te laten beleven. Bij het hardloopevenement wordt de tijd geregistreerd en voor de nummers 1, 2 en 3 is er per afstand een prijs. Toch is het voornamelijk een recreatieve loop waar mensen kunnen peilen waar ze momenteel staan. Is de conditie nog op peil na een lange periode van thuiswerken en buiten sporten? Bijkomend voordeel voor de sporter is dat deelnemers bij de toegang geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. “Wij kregen hier veel vragen over en van ons vergde het een hele organisatie om de bewijzen ook daadwerkelijk bij de poort te kunnen controleren. Dat dit nu niet meer hoeft verlicht de druk op onze medewerkers en vrijwilligers die we nu op andere belangrijke punten langs de route kunnen inzetten, om zo iedereen een veilige loop te garanderen. Bovendien kunnen deelnemers hun waardevolle spullen zo thuis laten en dit verlicht de druk bij onze vrijwilligers op het bagagepunt weer. Voor publiek is het overigens nog wél verplicht de QR code met ID-bewijs te tonen bij het betreden van het park,” aldus Marlou Zuurbier, coördinator van de RAADHUIS Pinksterun bij Alkmaar Sport.

Men kan tot 20 oktober een ticket reserveren voor de 5 kilometer (€ 10,-) of 10 kilometer (€ 14,-) via www.raadhuispinksterun.nl. Het startnummer wordt dan voor 30 oktober gratis thuisbezorgd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA