Alkmaar Sport organiseert de Hoornse Vaart Open Water Swim

Gepubliceerd op: 4 april 2024

Alkmaar Sport organiseert op zondag 2 juni van 12.00 tot 15.00 uur de Hoornse Vaart Open Water Swim. Een uniek evenement waarbij jong en oud kunnen deelnemen aan een sportieve activiteit in het prachtige landschap van de Hoornse Vaart in Alkmaar. Het parcours van 250 meter is tussen twee boeien uitgezet en biedt zwemmers de kans om langs klassieke molens te zwemmen en te genieten van de prachtige omgeving. De kosten om deel te nemen bedraagt € 18,-.

Zwemmen langs de klassieke molens

Marcel Ruitenberg, locatiemanager van zwembad Hoornse Vaart, is erg enthousiast over het aankomende evenement. Hij vertelt: “We hebben al meerdere keren een Open Water Swim georganiseerd en ook in 2023 was het een enorm succes met maar liefst 80 deelnemers. Ik ben blij dat we dit spectaculaire zwemevenement weer kunnen aanbieden, en het zal dit jaar nog groter zijn dan voorheen. Tijdens het evenement zal er een DJ langs het parcours zijn om voor een geweldige sfeer te zorgen. Bovendien is het een goede kans om te trainen voor de Alkmaar City Swim op zondag 9 juni.” Kortom, de Hoornse Vaart Open Water Swim is een unieke gelegenheid om te genieten van de prachtige omgeving terwijl je je zwemvaardigheden test.

Het evenement biedt drie afstanden aan: 1, 2 en 3 kilometer, met in totaal 100 beschikbare plekken voor deelnemers. Tussen 12.00 en 15.00 uur kunnen deelnemers een van deze afstanden afleggen, zonder dat er een tijdslimiet aan verbonden is.

Ruitenberg besluit zijn verhaal met: “De Hoornse Vaart Open Water Swim wordt ondersteund door Univé, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier houdt de waterkwaliteit en temperatuur nauwlettend in de gaten, zodat we de veiligheid van de zwemmers kunnen waarborgen.”

Oud-internationaal open water zwemmer

Marcel Stroet, oprichter van de Open Water Swimming club, is betrokken bij de Hoornse Vaart Open Water Swim. Als voormalig internationaal open water zwemmer en coach van professionele en prestatiegerichte zwemmers, beschikt Marcel Stroet over jarenlange ervaring en kennis in deze sport. Deelnemers aan de Hoornse Vaart Open Water Swim worden voorzien van MyLaps chips voor tijdregistratie en de tijden zijn online terug te zien op de website van MyLaps. Onder de 16 graden is een wetsuit verplicht, deze zijn te koop of te huur bij het evenement of via https://openwaterswimming.club.

Deelnemen

De kosten om deel te nemen aan deze sportieve uitdaging bedraagt € 18,- per persoon en een zwemdiploma is verplicht. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers, dus wees er snel bij om zeker te zijn van deelname.

Alkmaar Sport organiseert Hoornse Vaart Open Water Swim