Samen bewegen met je kindje

Gepubliceerd op: 11 juli 2020

Kleine kinderen zijn volop in ontwikkeling. Met beweging stimuleer je de motorische ontwikkeling van je dreumes of peuter. Door veel en gevarieerd te bewegen leren kinderen hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken en ontwikkelen ze de belangrijkste spiergroepen. Ook verbeteren de cognitieve vaardigheden door dagelijkse beweging.

Voor dreumesen en peuters is het belangrijk dat zij kunnen bewegen in een veilige omgeving. Een omgeving waarin zij samen met een (groot)ouder worden gestimuleerd om deel te nemen, maar zeker ook de tijd krijgen om even te wennen aan een activiteit. Bij een activiteit waarbij plezier voorop staat.

Peutergym

Freddy Fit’s Peutergym is een beweegactiviteit ontwikkeld door Alkmaar Sport speciaal gericht op kinderen van 2 tot 4 jaar. Bij de peutergym gaat het om meer dan bewegen en motoriek alleen. Tijdens het samen sporten en bewegen leren kinderen omgaan met elkaar en ontwikkelen zij hun sociale vaardigheden. Door te bewegen in groepsverband leggen zij contact met leeftijdsgenootjes. Ze leren samen spelen, wachten op hun beurt en respectvol met elkaar om gaan. Daarnaast leren ze begrippen als boven, onder, over door mee te doen aan de spelletjes. Onder begeleiding van een enthousiaste instructeur in de sportieve omgeving van een gymzaal. Een uurtje bewegen, samen met uw (klein) kind. Een uurtje samen plezier maken tijdens een kennismaking met een variatie aan sporten en sportmaterialen.

Freddy Fit’s Peutergym wordt aangeboden in een reeks van 8 lessen waarin steeds een andere sport of spelletje wordt geoefend zoals klimmen over hobbelbanen, klauteren en glijden, een speciaal parcours afleggen met de loopfiets en het uitvoeren van simpele balspelletjes. Natuurlijk is mascotte Freddy Fit regelmatig van de partij om de jonge sporters aan te moedigen. Wie de lessenreeks succesvol afsluit, ontvangt een Freddy Fit diploma. Meer informatie is te vinden op de website van Alkmaar Sport, www.alkmaarsport.nl/peutergym.

Peutergym
Een van de onderdelen bij peutergym.