Snelcursus zwemdiploma B en C in zwembad Hoornse Vaart

Gepubliceerd op: 23 december 2021

In de kerstvakantie organiseert Alkmaar Sport van maandag 27 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 extra veel snelcursussen voor zwemdiploma B en C in zwembad Hoornse Vaart. Het is mogelijk om het B-diploma in drie dagen en het C-diploma in vijf dagen te halen. Ook kinderen die geen zwemlessen volgen bij Alkmaar Sport, kunnen deelnemen aan de snelcursus. Meer informatie is te vinden via www.hoornsevaart.nl/snelcursus.  

Blijven bewegen in de lockdown

Hielko Bollen, teamleider bij de Alkmaarse zwemaccommodaties is blij dat hij zwemlessen aan kan bieden tijdens de kerstvakantie: ‘’Net als iedereen zaten wij tijdens de persconferentie van zaterdag 18 december aan de buis gekluisterd om te kijken wat de maatregelen voor ons zouden betekenen. Nu is bevestigd dat de zwemlessen tot 17.00 uur door mogen gaan, bieden we in de kerstvakantie snelcursussen aan voor zwemdiploma B en C.’’ Normaal gesproken hebben de meeste zwemleskinderen in de kerstvakantie even een pauze. Bollen vervolgt zijn verhaal: ‘’Er is deze vakantie weinig te doen voor de kinderen. Geen kind vindt het lekker om 3 weken stil te zitten. Daarom bieden wij extra veel snelcursussen aan, zodat de kinderen lekker in beweging kunnen blijven. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen blijven oefenen voor hun zwemdiploma en dat ze blijven werken aan hun zwemveiligheid’’.

Meer informatie

Alkmaar Sport biedt in de kerstvakantie 6 snelcursussen aan voor zwemdiploma B en 3 snelcursussen voor zwemdiploma C in zwembad Hoornse Vaart. Aanmelden kan via zweminfo@alkmaarsport.nl. Ouders mogen hun kind helpen met omkleden, maar mogen in verband met de maatregelen niet kijken bij de zwemlessen. Daarnaast is een coronatoegangsbewijs verplicht. Ook kinderen die geen zwemlessen volgen bij Alkmaar Sport, kunnen deelnemen aan de snelcursus. Meer informatie over de snelcursus is te vinden via www.hoornsevaart.nl/snelcursus.