Sportief programma in Herfstvakantie voor kinderen en jongeren in Alkmaar-Zuid

Gepubliceerd op: 8 oktober 2021

Met een Dreumesinstuif voor de allerjongsten en Sportnite voor de oudere kinderen, verzorgt de sportregisseur van Alkmaar Zuid een gevarieerd beweegprogramma in de Herfstvakantie. Woensdag 20 oktober staat in het teken van Sportnite, dat is Fortnite spelen maar dan ‘in het echt’ met nerfguns en trefballen. Deze activiteit is geschikt voor iedereen van 8 t/m 16 jaar, aanmelden (€ 2,50) kan via www.alkmaarsport.nl/sportnite. De jongste kinderen van 1 t/m 5 jaar kunnen zich vermaken bij de Dreumesinstuif op vrijdagochtend 22 oktober, zij melden zich aan (€ 4,-) via www.alkmaarsport.nl/dreumessport. Beide activiteiten worden georganiseerd in sportcomplex Oosterhout aan de Vondelstraat.

De Herfstvakantie staat voor de deur, voor veel kinderen een vakantie om lekker bij te komen van de eerste intensieve schoolweken. Toch is het belangrijk om ook tijdens de vakantie lekker in beweging te komen of blijven. De sportregisseur van Alkmaar-Zuid verzorgt een gevarieerd programma in sportcomplex Oosterhout. Zij werkt hierbij samen met de jongerenwerkers van LINK projecten.

Alkmaar Actief

Er zijn ook diverse sportverenigingen die tijdens de Herfstvakantie hun deuren open zetten om proeflessen te volgen. Wie zoekt in de vakantieperiode voor de wijken Zuid en Overdie komt onder andere op een aanbod aan judolessen (Hajime), zeilen (Zeekadetkorps), circuit training en kickboksen (No Limit) en voetbal (csv Jong Holland). De open lessen zijn veelal gratis of tegen een kleine vergoeding te volgen. Het complete aanbod staat op www.alkmaaractief.nl, waar je het aanbod ook gemakkelijk filtert op basis van je persoonlijke interesses. Op deze site kan je je ook aanmelden voor de dreumesinstuif en Sportnite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA