Sportieve buitenactiviteiten in de Kerstvakantie voor Alkmaarse jeugd

Gepubliceerd op: 21 december 2021

De sportregisseurs van Alkmaar Sport gooien hun programma om en organiseren in de Kerstvakantie diverse GRATIS buitenactiviteiten voor de jeugd en jongeren in Alkmaar. Op het programma staan onder andere freerun clinics, levend winter stratego, winter bootcamps, voetbalclinics voor meiden, een voetbalmiddag en kickbokstraining buiten. Het complete aanbod staat op www.alkmaaractief.nl, via deze site kan men zich ook aanmelden.

De Nederlandse lockdown was voor de sportregisseurs een tegenvaller, de vele sportactiviteiten die op het programma stonden waren nagenoeg volgeboekt. Deze activiteiten zijn inmiddels verplaatst naar de voorjaarsvakantie en als alternatief wordt deze kerstvakantie een gratis buitenprogramma georganiseerd.

Dinsdag 28 december van 13.00-15.15 uur zijn er freerun clinics bij sportcomplex Oosterhout. Levend Winter Stratego speel je woensdag 29 december (Park Oosterhout, 10.00u) of donderdag 30 december (Park Westerhout, 10.30u). Op woensdag 29 december zijn er ook van 10.30-14.00 uur winterbootcamps bij Wijkcentrum de Rekere. Wil je een clinic meidenvoetbal volgen van Aaike Verschoor dan kan je woensdag 29 december tussen 13.30 en 15.30 uur terecht bij de voetbalkooien aan de Melis Stokelaan. Wie van voetbal houdt kan bovendien meedoen aan de voetbalmiddag (13.00-15.15 uur) in het Groene Hart in Oudorp op maandag 3 januari. Op woensdag 5 januari staat een kickbokstraining op het programma, buiten op het voetbalveld aan de Cornelis Begastraat om 14.00 uur.

Voor alle activiteiten geldt dat je gratis mee kan doen maar je moet je wel even aanmelden, dit kan via www.alkmaaractief.nl. Op deze site staan ook de exacte aanvangstijden per leeftijdscategorie. Het sportaanbod wordt nog continue bijgewerkt dus kijk ook op deze site voor het laatste overzicht van aanbod bij jou in de wijk.