Sportregisseurs organiseren veel activiteiten in de voorjaarsvakantie voor jeugd en jongeren uit Alkmaar

Gepubliceerd op: 6 februari 2022

De sportregisseurs van Alkmaar Sport zorgen er ook deze voorjaarsvakantie dat in alle Alkmaarse wijken weer leuke activiteiten op het programma staan voor de jeugd en jongeren. Waar de jongste inwonertjes van Alkmaar worden bediend met een dreumesinstuif, kunnen de oudere kinderen meedoen aan een sportspektakel, voetbalmiddag en aan boks-, atletiek- of freerun clinics. Voor jongeren wordt een Outdoordag georganiseerd bij Outdoorpark Alkmaar en staat ook het freerunnen, boksen, voetballen en spannende Exit Games op het programma. Laatstgenoemde activiteit wordt ook opengesteld voor jongvolwassenen die graag even actief in beweging komen deze vakantie. Voor de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd, aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl

In Alkmaar-Zuid kunnen kinderen van 6-12 jaar maandag 21 februari van 12.30-16.30 uur meedoen aan het sportspektakel in sportcomplex Oosterhout. Op dinsdag 22 februari worden in hetzelfde sportcomplex freerun clinics georganiseerd voor iedereen van 6 tot 18 jaar. In Alkmaar-Noord kan iedereen op maandag 21 februari meedoen aan boks clinics in de sporthal van Ontmoetingscentrum De Rietschoot, de dag erna vindt in deze zaal een freerun instuif plaats (13.00-15.00 uur). In Landelijk Alkmaar staan ook boks clinics op het programma, in de gymzalen in Driehuizen en Stompetoren op vrijdag 25 februari, en er is een freeruninstuif in de gymzaal in Grootschermer op donderdag 24 februari. In Alkmaar-Oost kunnen jongeren tot 18 jaar dinsdag 22 februari van 11.00-16.00 uur meedoen aan een Outdoordag waar onder andere boogschieten, lasergamen en de obstakels op het programma staan. Op maandag 21 februari is er een voetbalmiddag voor kinderen en jongeren in de Vroonermeer. In Alkmaar-West kan de jeugd t/m 12 jaar op woensdag 23 februari meedoen aan atletiek clinics op het terrein van AV Hylas, en voor de allerkleinste dreumesen van 1-5 jaar wordt een dreumesinstuif georganiseerd op vrijdag 25 februari in sportcomplex De Meent. De jongeren en jongvolwassenen die wel van een beetje uitdaging houden kunnen laatstgenoemde vrijdag in de middag en avond meedoen aan de Exit Games in ditzelfde sportcomplex.

Er zijn ook diverse sportverenigingen die (veelal gratis) proeflessen en activiteiten aanbieden in de voorjaarsvakantie. Ook zij presenteren hun aanbod op www.alkmaaractief.nl. Zo is er onder andere de keuze uit de sporten judo, shorttrack, Fit Kids, kunstschaatsen, ijshockey, karate, schermen, pencak silat, dance en zaalvoetbal. Op deze website vind je bovendien het meest actuele overzicht aan activiteiten van de sportregisseurs, én hier kunnen de kinderen zich ook aanmelden en betalen. Men kan ook betalen met het tegoed op de AlkmaarPas, hiervoor neem je contact op met de organisator van het evenement waar je aan mee wilt doen.