Sportregisseurs organiseren veel activiteiten in de meivakantie voor jeugd en jongeren uit Alkmaar

Gepubliceerd op: 18 april 2022

De sportregisseurs van Alkmaar Sport zorgen er ook deze meivakantie voor dat er leuke activiteiten op het programma staan voor de jeugd en jongeren. Waar de jongste inwonertjes van Alkmaar worden bediend met een dreumesinstuif en de kleuters kunnen meedoen aan een ‘eigen’ sportdag, kunnen de oudere kinderen meedoen aan sportmiddagen met clinics en het schaatsen op de ijsbaan De Meent. Er zijn zelfs sportmiddagen speciaal voor meiden. Voor jongeren en jongvolwassenen worden de Expeditie Games georganiseerd bij sportcomplex Oosterhout, gebaseerd op Expeditie Robinson. Voor de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd, aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl

Op het kunstgrasveld aan de Cornelis Begastraat kan je maandagmiddag 25 april en 2 mei een gratis voetbalclinic volgen. De Girls Only meiden sportmiddagen (10-18 jaar) vinden plaats op maandag 25 april (Sportcomplex Vaart) en dinsdag 26 april (Gymzaal Gabriël Metsulaan). Vrijdag 29 april kan je in drie leeftijdsgroepen (10-12, 13-17 en 18-30 jaar) meedoen aan de Expeditie Games bij Sportcomplex Oosterhout, gebaseerd op Expeditie Robinson. Maandag 2 mei (sportcomplex De Meent), dinsdag 3 mei (sportcomplex Oosterhout) en vrijdag 6 mei (sportcomplex Hoornse Vaart) zijn er sportmiddagen waar je 3 of 4 sportclinics volgt (6-12 jaar). Dinsdag 3 mei is er voor kleuters (4-6 jaar) ook een sportochtend met 4 speciale clinics bij sportcomplex Oosterhout. Vrijdag 6 mei kunnen de dreumesen (1-5 jaar) meedoen aan de Dreumesinstuif. Deze dag is ijsbaan De Meent ook eenmalig geopend voor de ICE Games op het ijs in de binnenhal. Het aanbod wordt continue bijgewerkt en is ook te bekijken op www.alkmaarsport.nl en www.alkmaaractief.nl.  

Er zijn ook diverse sportverenigingen die (veelal gratis) proeflessen en activiteiten aanbieden in de meivakantie. Ook zij presenteren hun aanbod op www.alkmaaractief.nl. Zo is er onder andere de keuze uit de sporten (mini) PingPong, judo, schermen, twirl, pencat silat, fit kids, ijshockey, zwaardvechten, crossfit, SupFit, shorttrack, dans en zeilen. Op deze website vind je bovendien het meest actuele overzicht aan activiteiten van de sportregisseurs, én hier kunnen de kinderen zich ook aanmelden en betalen. Men kan ook betalen met het tegoed op de AlkmaarPas, hiervoor neem je contact op met de organisator van het evenement waar je aan mee wilt doen.