Sportregisseurs verbonden aan veel beweeginitiatieven in Alkmaar

Gepubliceerd op: 17 december 2021

De sportregisseurs van Alkmaar Sport zijn weer op dreef in de gemeente Alkmaar. Na een wisseling van de wacht met twee nieuwe collega’s in het team, weten Britt, Thyrvi en Yuri hun weg inmiddels goed te vinden in de Alkmaarse wijken. Met zijn drieën bedienen zij de hele gemeente Alkmaar, ze starten en ondersteunen er nieuwe sportieve initiatieven. Zij vormen de verbinding tussen sportverenigingen, wijkcentra, (vakleerkrachten op) scholen, wijkpartners en inwoners. Een mooi tussentijds resultaat is het goedgevulde kerstvakantie programma waar inmiddels al heel wat belangstelling voor is getoond. Aanmelden voor dit programma kan via www.alkmaaractief.nl.  

De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat de inwoners van de gemeente optimale toegang hebben tot het sport- en beweegaanbod in de gemeente. Het is daarvoor belangrijk dat het actuele aanbod vindbaar is en waar mogelijk versterkt wordt. De sportregisseurs zetten zich daarom in om de verbinding te leggen tussen de diverse aanbieders en doelgroepen. Daarnaast creëren de sportregisseurs zelf nieuwe beweegvormen en -momenten. Inwoners met een laag inkomen kunnen met hulp van de sportregisseurs een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur, waardoor kinderen de contributie van de club en sportkleding alsnog kunnen betalen.

Wie een vraag heeft over een passend sportaanbod in de eigen wijk, tegen drempels aanloopt of graag zelf een sportief initiatief wil starten, kan contact opnemen met de sportregisseur uit eigen wijk of dorp. De sportregisseurs zijn ook te volgen op sociale media, waar zij altijd hun actuele activiteiten communiceren. Britt Klooster, Alkmaar-West en -Oost, b.klooster@alkmaarsport.nl / 06-14418527. Thyrvi van Roosendaal, Alkmaar-Zuid, t.vanroosendaal@alkmaarsport.nl / 06-43040990. Yuri Cornelisse, Alkmaar-Noord en landelijk Alkmaar, y.cornelisse@alkmaarsport.nl / 06-34164117. Of neem een kijkje op www.alkmaarsport.nl.