Trainen met een doel: De RAADHUIS Pinksterun bij Start-to-Run

Gepubliceerd op: 12 april 2022

Op de atletiekbaan van AV Hylas in Alkmaar trainen wekelijks de deelnemers van het Start to Run programma. In zeven weken leren zij van hardlooptrainer Erik Ritmeester om 25 minuten hard te lopen. Om de deelnemers het maximale uit zichzelf te laten halen wordt toegewerkt naar bepaalde doelen. Robin de Goede, eigenaar van Albert Heijn Oudorp, overhandigde de trainingsgroep dan ook symbolisch het eerste startnummer van de RAADHUIS Pinksterun. Op vrijdagavond 3 juni kunnen deze ‘nieuwe’ hardlopers, net als alle andere hardlopers die een persoonlijk doel nastreven, meedoen aan de 5 kilometer lange Pinksterun door Oudorp. 

Alkmaar Sport werd door de coronamaatregelen al twee jaar op rij beperkt bij de organisatie van de RAADHUIS Pinksterun, maar kan dit jaar weer volop inzetten op ‘het tofste evenement van Oudorp’. Het enthousiasme van het organiserende team en de positieve vibe die het evenement afstraalt op Oudorp zette Robin de Goede, eigenaar van Albert Heijn Oudorp, ertoe zich voor drie jaar te verbinden aan het evenement. Als startnummer sponsor zorgt hij er bovendien voor dat de deelnemers onderweg en bij de finish worden voorzien van water en een mueslireep. “We zijn blij met deze samenwerking, hierdoor kunnen we structureel investeren in de organisatie van de Run. We vinden het namelijk erg belangrijk dat het evenement meer is dan een eenmalige gebeurtenis in Alkmaar. We willen dat het lokaal mensen inspireert om in beweging te komen, in de breedste zin van het woord. Dit doen we door de samenwerking te zoeken met de scholen, om daar de leerlingen te stimuleren meer te gaan bewegen. Maar ook volwassenen proberen we te bereiken, vijf kilometer hardlopen is namelijk een heel realistisch doel, ook als je nooit eerder aan hardlopen gedaan hebt. Je hebt daar natuurlijk wel de juiste begeleiding bij nodig, daarom zijn we zo enthousiast over programma’s zoals het Yakult Start to Run programma wat wordt aangeboden bij AV Hylas via de atletiekbond,” aldus Marlou Zuurbier, sportco√∂rdinator bij Alkmaar Sport. 

Iedereen kan zich aanmelden voor de RAADHUIS Pinksterun, of je graag een inspirerend doel verbindt aan de eigen hardlooptrainingen, wilt kijken welke tijd op dit moment gelopen wordt op de 5 of 10 kilometer, voor een snelle tijd gaat of in bent voor een recreatief verzetje. Voor de kinderen is er ook een Kinderun en wie liever rustig aan doet kan meedoen aan de PinksterWalk. Aanmelden geschiedt via www.raadhuispinksterun.nl.