Avond4daagse dit jaar terug in Alkmaar

Gepubliceerd op: 18 februari 2022

Door de coronamaatregelen verdween het evenement twee jaar van de agenda in Alkmaar, maar dit jaar is het terug: Van maandag 16 t/m donderdag 19 mei kunnen inwoners van Alkmaar weer meelopen met de avond4daagse. Dankzij de vele samenwerkingspartners die zich aan het evenement hebben verbonden en het hoofdsponsorschap van SKOA en Kiddies, zal dit jaar eindelijk weer groots uitgepakt worden inclusief grote finish nabij het centrum. De inschrijfmodule wordt op orde gebracht en vanaf maart kunnen wandelaars zich aanmelden via www.alkmaarsport.nl.

Dat zowel in 2020 als 2021 geen ‘echte’ avond4daagse georganiseerd kon worden was een fikse tegenvaller voor Alkmaar Sport, die de organisatie net van wandelvereniging De Jeep had overgenomen. Toch wisten zij de afgelopen jaren samen met SKOA en Kiddies wel veel inwoners van Alkmaar te motiveren mee te doen aan de Home Edition van deze loop. “Hoewel veel mensen bewogen hebben, misten wij de sfeer die de echte avond4daagse met zich meebrengt. Dat we dit jaar dus weer alle mensen gezamenlijk mogen begeleiden, ontvangen en huldigen is iets waar we heel erg naar uitkijken,” aldus Mirjam van der Welle, namens Alkmaar Sport coördinator van dit project.

Er is dit jaar sprake van een professionele aanpak en een breed samenwerkingsverband. Naast het betrekken van de scholen organiseert Alkmaar Sport deze vier dagen ook een wandelprogramma voor verzorgingstehuizen in samenwerking met de sportregisseurs in de diverse wijken. De eerste drie dagen kan bovendien op een tweede punt gestart worden met de wandeling, wat de spreiding over de wandelroutes van 5 en 10 kilometer ten goede komt. De scholen worden als vanouds betrokken en leerlingen worden ook door de school zelf gemotiveerd om mee te lopen. “Partners als JOGG Alkmaar en Stichting Sport-Z zijn betrokken om gezondheids- en sociale componenten toe te voegen aan het geheel. En dankzij de samenwerking met SKOA en Kiddies organiseren we dit jaar voor het eerst een peuterloop tijdens de finish avond. De peutertjes ervaren zo alvast hoe het is om met zoveel gezelligheid en sfeer over de finish te komen en een medaille te behalen, wat hen hopelijk motiveert over een paar jaar óók vier avonden mee te lopen,” besluit Mirjam.

Samenwerkingspartners Avond4daagse Alkmaar hakken de knoop door en gaat van start met de organisatie van de avond4daagse 2022. V.l.n.r. Robin de Haan (manager kinderdagverblijf Kiddies), Raoul van der Wel (manager bij MEE & de Wering, JOGG Alkmaar), Mariëlle Cornet (manager kinderopvang SKOA), Thyrvi van Roosendaal (sportregisseur Alkmaar Sport), Ruben Nijhuis (directeur Stichting Sport-Z), Minke Biegstraaten (adjunct-directeur obs Nicolaas Beets), Vincent Thijssen (directeur Alkmaar Sport)