De avond4daagse sfeer is ook een belevenis voor de allerkleinsten

Gepubliceerd op: 8 april 2022

Donderdag 19 mei om 18.15 uur organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met Kiddies en SKOA een Peuterloop. De allerkleinste inwonertjes van Alkmaar lopen op dé finishdag van de Avond4daagse Alkmaar hun eigen wandelronde van ongeveer een kilometer, onder begeleiding van mascotte Freddy Fit. Zo ervaren zij alvast de echte avond4daagse sfeer en natuurlijk krijgen ze een medaille als ze de finish halen. Een kwartiertje later komen de eerste échte finishers van de Avond4daagse al over de eindstreep, die natuurlijk ook door de kleinsten eervol onthaald worden. Aanmelden voor de Peuterloop (€ 2,-) kan via www.alkmaarsport.nl/avond4daagse.

Wie denkt aan de Avond4daagse, denkt aan grote groepen wandelaars, met name kinderen, die door Alkmaar struinen. Zij zetten hun eigen liedjes in, hebben een tasje op de rug met wat te drinken en eten voor onderweg en vermaken zich duidelijk al lopend met elkaar. Als je het volhoudt om vier dagen achter elkaar minimaal 5 kilometer te wandelen, dan kan je al meedoen. De meeste kinderen zijn hier klaar voor als ze een jaar of 5 á 6 zijn. Er zijn natuurlijk altijd jongere kinderen die al een dagje meelopen omdat ze een oudere broer of zus hebben die meedoet en die het ook vooral heel gezellig vinden. “Voor die laatste groep organiseren we dit jaar tijdens de Avond4daagse een nieuwe activiteit. Bij de Peuterloop starten de ukkies bij de échte start en finishboog op de Noorderkade, ze lopen een rondje en worden dan onthaald met medaille bij de finish onder aanmoediging van Freddy Fit en de DJ. Natuurlijk kan je daarna even blijven om broer, zus, papa of mama binnen te zien komen bij de finish. Wat ons betreft kan je niet vroeg genoeg beginnen met bewegen. En als je eenmaal sfeer hebt geproefd van wat een Avond4daagse inhoudt, dan weten we zeker dat deze kinderen op latere leeftijd óók vier dagen willen wandelen,” aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Alkmaar Sport.

Iedereen met wiebelbenen, die enigszins kan lopen en dat graag doet, kan zich aanmelden voor de Peuterloop. “Uiteraard zorgen wij voor begeleiding langs het parcours samen met de vrijwilligers van Kiddies en SKOA, maar het is het gezelligst als papa of mama, opa of mama lekker meewandelt en alvast de ‘liedjes van vroeger’ aan de kinderen bijbrengt.”