De ‘wandelaars van de toekomst’ oefenen alvast bij de Alkmaarse Avond4daagse

Gepubliceerd op: 17 april 2023

Sommigen kunnen nog amper lopen, anderen vliegen al bijna over het wandelparcours. Bij de Peuterloop van de Alkmaarse Avond4daagse kunnen de kleinste lopertjes alvast proeven aan de sfeer van dit jaarlijkse wandelevenement. Op donderdag 11 mei, de laatste dag van de Avond4daagse, lopen zij hun eigen kleine wandelronde. Natuurlijk krijgen zij bij de finish een medaille, net als de échte vierdaagse lopers. En nog een paar jaar oefenen dan zijn ze er ook bij, dan natuurlijk vier dagen op rij. De deelnemers aan de Peuterloop verzamelen vanaf 18.00 uur aan de Noorderkade bij mascotte Freddy Fit. Aanmelden kan nog (€ 2,50 p.p.) via www.alkmaarsport.nl/avond4daagse.

Dit jaar vindt de Alkmaarse Avond4daagse plaats van maandag 8 t/m donderdag 11 mei. Van oudsher doen er veel basisscholieren mee aan dit evenement, al zijn er ook veel deelnemers die na de basisschool nooit gestopt zijn met lopen. Elke keer als je een avond4daagse voltooit, krijg je een opvolgend medaillenummer. “Er zijn heel veel kinderen die voor het eerst meedoen, maar er komen ook hele hoge medaillenummers voorbij van inwoners die al ontzettend veel jaar op rij mee wandelen in Alkmaar,” vertelt Mirjam van der Welle, projectcoördinator bij Alkmaar Sport. “Elk jaar zijn er weer kleine lopertjes die een stukje met hun broer, zus, vader of moeder meelopen, maar voor wie vijf dagen op rij een eind lopen nog net een stapje teveel is. Samen met Klein Alkmaar organiseren we voor die kleintjes de Peuterloop. Eerst zelf wandelen en dan met je medaille om je familie binnenhalen bij de finish.”

Met de gezelligheid van de avond4daagse op het netvlies verwachten Alkmaar Sport en Klein Alkmaar dat de kinderen gemotiveerd raken om op oudere leeftijd te blijven wandelen. “We investeren in de gezelligheid van nu, maar ook in de avond4daagse deelnemers van de toekomst!”