Inschrijving avond4daagse Alkmaar geopend

Gepubliceerd op: 29 maart 2023

Van maandag 8 t/m donderdag 11 mei organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met Klein Alkmaar de avond4daagse van Alkmaar. Deelnemers wandelen dagelijks een route van vijf kilometer. Wie de wandeltocht voltooit wordt beloond met de officiële avond4daagse medaille op de feestelijke finishdag op de Noorderkade. Aanmelden kan nu (€ 6,50 p.p.) via www.alkmaarsport.nl/avond4daagse.

Na een succesvolle editie in 2022, slaan Alkmaar Sport en Klein Alkmaar ook dit jaar de handen inéén. Alkmaarders beleven de avond4daagse weer als vanouds, waarbij zij dagelijks in een grote stoet wandelen door de wijken. Traditioneel doen vele Alkmaarse basisscholen mee aan dit evenement, maar het is ook mogelijk individueel in te schrijven. De start- en finishlocatie is gesitueerd aan de Noorderkade, de eerste drie dagen kunnen deelnemers eventueel ook opstarten bij het stempelpunt en vanaf daar hun ronde maken.

Peuters en ouderen lopen ook

Voor kinderen die nog te jong zijn om aan de echte avond4daagse mee te doen, wordt donderdag 11 mei een Peuterloop georganiseerd. Als de grote groep gestart is lopen deze jongste deelnemers met mascotte Freddy Fit een rondje om Winkelcentrum Ringers. Uiteraard wordt ook deze inzet beloond met een mooie medaille. Zo ‘proeven’ zij alvast aan de avond4daagse sfeer en kunnen zij net als de anderen trots zijn op hun prestatie. Gedurende de week worden ook wandelingen georganiseerd voor de verzorgingscentra in de wijken in samenwerking met de sportregisseurs van Alkmaar Sport. Heel Alkmaar is deze week dus ‘samen onderweg’.

Inschrijven voor zowel de avond4daagse (€ 6,50) als de peuterloop (€ 3,-) kan via www.alkmaarsport.nl/avond4daagse.