Sportdebat gemeente Alkmaar

Gepubliceerd op: 22 februari 2022

Alkmaar Sport organiseert woensdag 2 maart een sportdebat in sportcomplex De Meent (Terborchlaan 301). Vanaf 20.15 uur gaan de kandidaat raadsleden van de verschillende Alkmaarse politieke partijen met elkaar in debat en schetsen zij hun visie over sport. Voor welke uitdagingen staan zij en welke toezeggingen kunnen zij doen? Welke ruimte neemt sport in, in hun politieke programma’s de komende vier jaar? Aan de hand van vijf stellingen leidt debatleidster Elsemieke Havenga hen door de avond. Iedereen die geïnteresseerd is in sport in het algemeen of het onderwerp van de avond in het bijzonder is welkom de avond gratis bij te wonen. Aanmelden kan via verenigingen@alkmaarsport.nl.

De avond van woensdag 2 maart zullen diverse onderwerpen de revue passeren. Hoe zet de gemeente sport in voor haar citymarketing? Is de Alkmaarse buitenruimte al genoeg ingericht op individuele sporters? Moet sport wellicht nóg breder ingezet worden op het gebied van preventie? Hoe gaat Alkmaar de tweede verplichte gymles invullen? En moeten sportverenigingen niet meer ondersteund worden in hun zoektocht naar vakkundige vrijwilligers? 

Natuurlijk wordt niet alleen de mening van de partijen gevraagd, zij krijgen ook de mogelijkheid een onderbouwing van hun visie te geven. Het publiek wil graag een realistisch beeld van de ideeën krijgen. Is sport een belangrijk onderwerp voor je en wil je weten op welke partij je moet stemmen met de gemeenteraadsverkiezingen om jouw ideaalbeeld op dit gebied te realiseren? Of heb je als verenigingsbestuurder een prangende vraag voor de politiek? Er is ruimte voor het publiek om in te spreken in de discussie met de interruptiemicrofoon. Wie aanwezig wil zijn in het publiek wordt gevraagd zich aan te melden via verenigingen@alkmaarsport.nl. De inloop start om 20.00 uur en de avond wordt uiterlijk 22.00 uur afgerond.