Sport Voordeel Abonnement

Sport Voordeel Abonnement

Zwem of schaats je regelmatig? Of zou je graag allebei de sporten willen ontdekken? Denk dan eens aan het Sport Voordeel Abonnement! Met dit jaarabonnement zwem en schaats je een jaar lang tegen gereduceerde (goedkopere) tarieven in zwembad Hoornse Vaart, zwembad De Hout en op ijsbaan De Meent. Daarnaast zijn er voor abonnementhouders van Alkmaar Sport ook regelmatig leuke extra’s.

Hoe werkt het?

Als abonnementhouder krijg je een Sportpas van Alkmaar Sport (een plastic transponderpas), waarmee je toegang krijgt tot het zwembad of de ijsbaan. Deze pas kost slechts eenmalig € 5,- en is verkrijgbaar bij de kassa van ijsbaan De Meent, zwembad Hoornse Vaart of zwembad De Hout. Ter plaatse wordt de pas voor jou aangemaakt.

TIP: De aanmaak van de pas bij de receptie verloopt aanzienlijk sneller als je van te voren een account hebt aangemaakt op https://sportpasalkmaarsport.recreatex.be/. Laat bij de kassa even weten dat je een account hebt aangemaakt en wij koppelen de gegevens aan de nieuwe pas. Onthoud de inloggegevens goed. Hiermee kan je online zelf je abonnement verlengen of een geldtegoed op je pas zetten.

Heb je al een Sportpas van Alkmaar Sport? Dan kan je die natuurlijk ook gebruiken voor dit Sport Voordeel Abonnement. 

Voordelig sporten

Het Sport Voordeel Abonnement is een persoonsgebonden jaarabonnement. Heb je dit abonnement aangeschaft dan betaal je een gereduceerd tarief voor ijsbaan en zwembaden. Je entree kan je betalen aan de kassa of rechtstreeks bij de tourniquets (de poortjes) met het geldtegoed op je Sportpas. Nog een voordeel: Dit scheelt je wachten bij de kassa!

De tarieven voor abonnementhouders zijn dit jaar (1 sept 2023 tot 1 sept 2024):

  • Zwembad De Hout: € 1,40 per persoon per bezoek.
  • Zwembad Hoornse Vaart: € 2,- per persoon per bezoek (via tourniquet), € 2,25 aan de kassa.
  • IJsbaan De Meent: € 2,70 per persoon per bezoek.

Het abonnement kost € 51,- voor volwassenen en € 30,- voor personen tot 18 jaar. Een Sport Voordeel Abonnement is 12 maanden geldig vanaf de aankoopdatum.

Om het gereduceerde toegangstarief direct bij de tourniquets af te laten schrijven, dien je eerst je pas op te waarderen met geldtegoed. Dit kan bij de kassa of online met een bedrag naar keuze. Het geldtegoed kun je eveneens online toevoegen aan je Sportpas met de eerder gekoppelde inloggegevens, met een vast bedrag van € 10,- per keer. Online kun je tevens je Sport Voordeel Abonnement verlengen. Bereid je voor op een jaar vol sportieve hoogtepunten!

Voordelig? Een rekenvoorbeeld

Tickets of abonnement?Hoornse VaartDe HoutDe Meent
Los ticket€ 5,60€ 4,70€ 6,70
Aanschaf Sport Voordeel Abonnement€ 51,-€ 51,-€ 51,-
Los ticket Sport Voordeel Abonnement€ 2,25 & € 2,-€ 1,40€ 2,70

Na hoeveel keer zwemmen/schaatsen is het Sport Voordeel Abonnement goedkoper dan een los ticket?

  • Zwembad Hoornse Vaart: na 17 keer (kassa) en na 16 keer (tourniquet)
  • Zwembad De Hout: na 17 keer
  • IJsbaan De Meent: na 15 keer
  • Of na 8 keer schaatsen & 7 keer zwemmen of 7 keer schaatsen & 8 keer zwemmen. Met één abonnement sport je tenslotte bij beide sporten tegen het gereduceerde tarief. 

Onze tarieven worden elk jaar in september geïndexeerd. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden voor het gebruik van onze Alkmaarse sportaccommodaties.

Ontvang leuke extra’s

Met je Sport Voordeel Abonnement profiteer je niet alleen van gereduceerde toegangsprijzen voor ijsbaan De Meent, zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout, maar ook van leuke verrassingen. Denk aan winacties, trainingen of speciale activiteiten alleen voor Sport Voordeel Abonnementhouders. Over deze activiteiten word je geïnformeerd via onze nieuwsbrief. Nog niet ingeschreven? Doe dat dan hier voor de ijsbaan en hier voor de zwembaden

Wacht niet langer en haal jouw Sport Voordeel Abonnement op bij onze receptie. Beleef een jaar vol zwem- en schaatsplezier tegen een betaalbare prijs!

Korting minima en middeninkomens 

Inwoners van Alkmaar met een inkomen tot 150% van de geldende bijstandsnorm komen in aanmerking voor korting op het Sport Voordeel Abonnement. Als je recht hebt op de gratis AlkmaarPas, dan krijg je korting op het Sport Voordeel Abonnement in de vorm van een digitaal ticket. Laat bij aanschaf van je Sport Voordeel Abonnement bij de kassa van het zwembad of de ijsbaan je pas scannen, dan wordt de voucher van je pas afgeboekt. Het Sport Voordeel Abonnement kost dan € 8,75 (€ 4,60 voor personen t/m 17 jaar), een Sportpas kost eenmalig € 1,00.