Workshop Inclusief Coachen

Gepubliceerd op: 22 februari 2023

In samenwerking met de gemeente Alkmaar organiseert Alkmaar Sport op woensdag 29 maart een GRATIS Workshop Inclusief Coachen. De workshop is van 19.30 tot +/- 21.00 uur en zal plaatsvinden bij Atletiekvereniging Hylas (Havinghastraat 4).

Inhoud workshop Inclusief Coachen

De deelnemers leren over het belang van een inclusieve sportomgeving en hoe deze bijdragen aan prestaties, ontwikkeling en welbevinden. De deelnemers zullen door de workshop beter in staat zijn de 10 vaardigheden te trainen die essentieel zijn voor een inclusieve sportomgeving. Het zijn namelijk vaardigheden zoals empathisch vermogen, luistervaardigheid en emotieregulatie die ten grondslag liggen aan een open en inclusieve sportcultuur. De trainers ervaren zelf hoe de oefeningen hun uitwerking hebben en worden comfortabel deze toe te passen in hun trainingsgroep of team.

Quotes van deelnemers

  1. “Wanneer ik dit soort oefeningen doe aan het begin van het seizoen doe heb ik later eigenlijk nooit gerommel in het team”
  2. “Erg leuke en inspirerende avond!!”
  3. “Door bewustwording en het oefenen van het praktisch eigen handelen draagt deze workshop heel goed bij aan een inclusieve omgeving!”

Overige informatie

  1. Duur: +- 90 minuten (2x 45 minuten)
  2. Aantal deelnemers: (offline) 10 tot 20 personen
  3. Handboek: De deelnemers ontvangen een handboek met 20 oefeningen en aanpakken waarmee zij de vaardigheden die bijdragen aan een inclusieve cultuur kunnen trainen in hun team of trainingsgroep

Aanmelden via s.wunderink@alkmaarsport.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA