33-jarige Mirjam loopt al voor de 26e keer op rij de Avond4daagse in Alkmaar, en dat deed ze niet alleen!

Gepubliceerd op: 16 mei 2022

Hoewel bij de Avond4daagse veel kinderen meelopen, tref je deze avonden ook veel volwassenen. Soms ‘slechts’ als begeleider, maar vergis je niet want het kan zomaar dat je Astrid en Mirjam tegen bent gekomen, twee fanatieke Avond4daagse lopers. Moeder en dochter lopen de Avond4daagse Alkmaar gezamenlijk, dit jaar maar liefst voor de 26e keer op rij. Met respectievelijk medaillenummer 26 (Mirjam) en 27 (Astrid) staan zij niet alleen in de top 3 van ‘hoogste aantal deelnames’, ze hebben deze prestatie ook nog eens samen behaald. 

Speciale trainingen gaan er niet aan vooraf, maar elk jaar als de Avond4daagse weer wordt aangekondigd schrijven ze zich in en gaan ze op pad. Ook in coronatijd trokken zij de stoute schoenen aan en meldden zich aan voor de Home Edition van de loop in Alkmaar. “Lang niet zo gezellig als het origineel, we zijn blij dat het dit jaar weer écht een feestje is,” beamen de dames. 

Mirjam deed, net als vele basisscholieren, rond haar zesde jaar voor het eerst aan het evenement mee. “Maar we zijn er eigenlijk nooit meer mee gestopt.” Begeleiders die het leuk vinden alle avonden te lopen kunnen ook zelf hun medailles bij elkaar lopen, dus wat ooit startte als ‘noodzakelijk kwaad’ voor ma eindigt in een jaarlijkse traditie. “Begeleiding is uiteraard niet meer nodig, we hebben het ontzettend gezellig onderweg.” 

Een traditie waar meer gezinsleden aan meedoen overigens, zus/dochter Andrea besloot door het aanstekelijk enthousiaste in de laatste week óók weer mee te doen met haar twee dochters, die beide ook al op zeer jonge leeftijd met het virus zijn aangestoken. Een mooie traditie wordt zo generatie op generatie overgebracht vanwege het enthousiasme van deze deelnemers, een mooi compliment én stimulans voor de organisatie Alkmaar Sport om deze Alkmaarse traditie na twee sombere jaren in ere te herstellen. 

(boven) Mirjam (33 jaar, loopt voor medaille nr 26), Andrea (36 jaar, loopt voor medaille nr 26), Astrid (57 jaar, loopt voor medaille nr 27), (onder) Dijlana (10 jaar, loopt voor medaille nummer 8) en Luciana (7 jaar, loopt voor medaille nummer 4).