Avond4daagse Alkmaar

Van maandag 27 t/m donderdag 30 mei 2024 organiseren Alkmaar Sport en Klein Alkmaar de Avond4daagse van Alkmaar.

Loop je individueel mee? De inwoners van deze stad kunnen zich tot zondag 26 mei 18.00 uur online aanmelden. Loop je via je school mee? Dan heb je via je school een inschrijflink ontvangen (of zoek de school op www.alkmaaractief.nl). Wie de vier wandelingen van 5 km voltooit krijgt de officiële avond4daagse wandelmedaille op de omgehangen bij de finish bij Overstad (voor Ringers Winkelcentrum, voorheen Noorder Arcade aan de Noorderkade). Bovendien organiseren we op de finishdag een speciale Peuterloop, zodat broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes ook alvast sfeer kunnen proeven!

Hoe werkt het?

 • Aanmelden kan digitaal van 15 april t/m 26 mei 18.00 uur 2024 via www.alkmaaractief.nl.
  • Deelname is inclusief (digitale) stempelkaart en medaille op de finishdag
 • Wandel op maandag 27, dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 mei de 5 km door Alkmaar
  • Start tussen 18.00 en 18.30 uur (op donderdag 30 mei start iedereen om 18.00 uur)
  • Keuze uit twee start- en finishlocaties
   • Maandag 27 mei: Starten bij Ringers Winkelcentrum (Noorderkade) óf ter hoogte van het PCC Fabritius aan de van Ostadelaan – GELE route
   • Dinsdag 28 mei: Starten bij Ringers Winkelcentrum óf Sportcomplex Oosterhout (Vondelstraat 35) – BLAUWE stoeptegelroute
   • Woensdag 29 mei: Starten bij Ringers Winkelcentrum óf Wijkcentrum De Rekere 2.0 (Drechterwaard 16) – GROENE stoeptegelroute
   • Donderdag 30 mei: Starten én Finishen bij Ringers Winkelcentrum (Noorderkade) – RODE stoeptegelroute
 • Haal je de laatste dag de finish dan krijg je van ons je wandelmedaille, voor welk nummer loop jij dit jaar?

Aanmelden
Aanmelden is digitaal mogelijk via www.alkmaaractief.nl tot zondag 26 mei 18.00 uur.

Wil je met het tegoed op je AlkmaarPas betalen? Dat kan! Meld je dan per mail aan via avond4daagse@alkmaarsport.nl.

Doe je via je school mee aan de avond4daagse? Dan heb je op school een directe inschrijflink of briefje ontvangen om je aan te melden. Het is een leuke manier om mee te doen aan de avond4daagse want scholen organiseren namelijk vaak wat gezelligs onderweg! Inschrijflink kwijt? Zoek op www.alkmaaractief.nl op de naam van je school.

Vragen

Onderaan deze pagina vind je alle veelgestelde vragen uitgewerkt. Staat jouw antwoord er niet tussen? Mail naar avond4daagse@alkmaarsport.nl.

Peuterloop

Sfeer proeven, lol maken, wandelen én een medaille verdienen. En kan bij de peuterloop op donderdag 30 mei. Op 18.15 uur (18.00 uur verzamelen bij Freddy Fit) starten de peuters hier voor de enige echte avond4daagse peuterloop. We starten bij de échte start en samen met Freddy Fit lopen we een rondje van ongeveer 1 kilometer. Haal je de finish dan word je feestelijk onthaald en krijg je een speciale ‘Samen Onderweg’ avond4daagse medaille. Daarna kan je uiteraard wachten op je broer, zus, vader, moeder of andere bekende die 5 km aan het wandelen is om  hem/haar aan te moedigen tot over de finish. Dus kan je lopen en heb je wiebelige wandelbenen? Schrijf je dan vanaf 15 april in voor € 2,50 via www.alkmaaractief.nl.

Meld je nu aan
Peuterloop

Veelgestelde vragen – Algemeen

Ik heb me nog niet aangemeld, kan dat nog?

Aanmelden kan tot uiterlijk de zaterdag voor het start van de avond4daagse. Je startkaart krijg je dan uiterlijk maandag 27 mei per mail.

Scholieren die met de school wandelen kunnen zich tot 20 mei aanmelden.

Kan ik ook minder dagen meewandelen?

Wij bieden geen aangepast programma voor deelnemers die geen vier dagen willen wandelen. U kunt zich aanmelden voor de reguliere avond4daagse en aansluiten op de dagen dat het uitkomt.

Vanaf welke leeftijd kan je meedoen aan de avond4daagse?

Onze ervaring is dat een kind vanaf ongeveer 5 jaar de 5 kilometer kan volbrengen. Dit verschilt echter per kind, wij vragen u hier zelf een inschatting voor te maken.

Voor kinderen voor wie de ‘gewone’ Avond4daagse nog wat teveel van het goede is, is er de Peuterloop op donderdag 30 mei.

Moet een begeleider ook betalen?

Een begeleider hoeft niet te betalen maar ontvangt dan ook geen officiële avond4daagse medaille. Wil je wel een medaille ontvangen dan betaal je het reguliere inschrijfgeld.

Kan ik zelf kiezen bij wel opstartpunt ik begin?

U kunt zelf kiezen bij welk opstartpunt u begint. U hoeft dat niet van te voren bij de organisatie te melden.

Kan ik de wandelroutes van te voren inzien?

De 5 km routes zijn gemarkeerd op de straat met gekleurde stoeptegels, u vindt de 5 km routes op www.alkmaarsport.nl/stoeptegelroute.

Wie let onderweg op de wandelaars?

U bent zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van de wandelaars en wandelt op eigen risico. Om 20.30 uur worden de start-finishlocaties afgebouwd en dient u binnen te zijn.

Wanneer ontvang ik mijn startkaart?

Heb je je voor  21 mei aangemeld, dan ontvang je je startkaart uiterlijk 22 mei per mail. Heb je je voor 23 mei aangemeld, dan ontvang je je startkaart uiterlijk 24 mei per mail. Heb je je voor 25 mei aangemeld, dan ontvang je je startkaart uiterlijk 27 mei per mail.

Deze kan je zelf printen.

Is er EHBO beschikbaar?

Ja er zijn EHBO’ers die je in geval van bijvoorbeeld blaren-nood kunnen bijstaan. Bel in dat geval het noodnummer (06 11 87 56 74) , deze vind je terug op je startkaart.

Staan er verkeersregelaars onderweg op de route?

Ja, op de grote en drukke kruispunten staan verkeersregelaars op de route. Ook wij een gewijzigde verkeerssituatie (wegwerkzaamheden) worden extra verkeersregelaars ingezet of wordt een omleiding ingesteld.

Moeten we onderweg nog stempelen?

Op de route wordt je kaart twee keer afgestempeld; bij het tweede opstappunt en bij de Noorderkade. Je stempelt dus een keer halverwege en bij de finish.

Ik wil graag als vrijwilliger helpen deze dagen, hoe nu verder?

Wat fijn dat je ons deze dagen als vrijwilliger wilt ondersteunen! We kunnen je hulp goed gebruiken. Stuur even een mailtje naar avond4daagse@alkmaarsport.nl en we nemen contact met je op.

Welke afstanden worden er gelopen?

Bij de avond4daagse van Alkmaar 2024 kunt u dagelijks een 5 km lange route lopen.

Is de route uitgepeild?

De 5 km route is uitgepeild.

Waar lees ik het Privacy Statement van Alkmaar Sport?

Het Privacy Statement leest u hier.

Veelgestelde vragen – Scholen/groepen

Mijn school doet mee aan de Avond4daagse en ik wil me als deelnemer aanmelden. Waar doe ik dat?

Elke school die meedoet organiseert dit op haar eigen manier. Sommige scholen delen brief uit op school. Er zijn een aantal scholend ie werken met een digitale inschrijflink. Je kunt je tot 20 mei aanmelden via deze link. Ben je de link kwijt, zoek dan de naam van de school op op www.alkmaaractief.nl.

Kunnen we als school, vereniging, groep meedoen aan de Avond4daagse?

Scholen en groepen (vanaf 8 personen) ontvangen een speciaal aanbod van Alkmaar Sport. Zo is er de mogelijkheid met een gemakkelijke Excel in te schrijven of een eigen digitale inschrijflink per school/groep te ontvangen (incl. betaling).

Aanbod niet ontvangen? Mail even naar avond4daagse@alkmaarsport.nl en wij voorzien u van informatie.

Hoe/waar kunnen we ons als school/groep verzamelen?

Als school kies je zelf op welk opstartpunt je dagelijks van start gaat. We maken een globale plattegrond me de verzamelpunten daarop gemarkeerd, er is ruimte om zelf de nodige ruimte te pakken. We raden aan het verzamelpunt te markeren met bijv. een vlag(gendrager), zodat de kinderen weten waar zij moeten zijn.

Bij de finishdag kunnen scholen een marktkraam aanvragen, deze worden door Alkmaar Sport verzorgd en hier kan je als school de finishmedailles uitdelen.

Moeten we als groep ook individueel stempelen?

Nee, kinderen die deel uitmaken van een groep hoeven niet individueel te stempelen. De groep krijgt een gezamenlijke startkaart (1 kaart namens de school/groep). Elke dag verzamelt u namens de hele groep een stempel; zowel bij de controlelocatie halverwege als bij de finish.

Wijs dus als school of groep één verantwoordelijke aan die namens allen de twee dagelijkse stempels verzamelt.

Wordt er onderweg iets lekkers uitgedeeld?

Alle dagen is er voor de kinderen een stuk vers fruit van diverse Albert Heijn vestigingen uit Alkmaar verkrijgbaar langs de route.

Scholen mogen ook zelf iets aan hun leerlingen uitdelen. U kunt bijvoorbeeld dagelijks met een stand langs de route gaan staan.

Wanneer ontvangen we als groep de medailles?

De medailles liggen de laatste avond klaar op de uitdeelkraam van de school.

U krijgt per school/groep het door u aangevraagde aantal medailles. Let op, de medailles hebben een opvolgend nummer. Deelnemers die al eens eerder hebben meegedaan ontvangen dus niet medaille 1 maar een opvolgend nummer. In uw eigen administratie heeft u bijgehouden welke deelnemer welke medaille ontvangt.

Bij een grote groep ontvangt u de aparte medaille-nummers in verschillende enveloppen OF u kunt aan ons een lijstje met groepjes+aantal medailles aanleveren. Wij zorgen er dan dat er per groepje een envelop klaarligt met de juiste aantallen/getallen.

Tot wanneer kan ik de aantallen van de groep nog doorgeven/wijzigen?

Dit kan tot 20 mei 2023, zo hebben wij nog tijd om de medailles te bestellen. Indien u van plan bent mee te doen, laat dit dan alvast weten via avond4daagse@alkmaarsport.nl, dan sturen we u alvast de inschrijflijst toe of maken een digitale inschrijflink aan.

Sportactiviteiten

Smart Floor

Smart Floor

Onder het motto ‘Sta Sterk, Voorkom Vallen’ worden inwoners uitgenodigd om hun stabiliteit te laten meten via een ‘slimme vloer’, de zogeheten ‘Smart Floor’. De meting is gratis en…

Avond4daagse Alkmaar

Avond4daagse Alkmaar

Van maandag 27 t/m donderdag 30 mei 2024 organiseren Alkmaar Sport en Klein Alkmaar de Avond4daagse van Alkmaar. Loop je individueel mee? De inwoners van deze stad kunnen zich tot zondag 26 mei…

Maart Actie

Maart Actie

In de maart maand lanceert Alkmaar Sport een feestelijk jubileumticket. Voor slechts € 10,- kunnen 1 volwassene en 1 kind samen een keer schaatsen en zwemmen. DIt jubileumticket kan je alleen…

Vitaliteitschecks/ Vitaliteitsmarkten

Vitaliteitschecks/ Vitaliteitsmarkten

Regelmatig worden er vitaliteitschecks en vitaliteitsmarkten georganiseerd in Alkmaar gericht op het welzijn van inwoners uit de gemeente Alkmaar. Deze metingen omvatten coördinatie, kracht,…

Sport Vitaal Activiteitengids

Sport Vitaal Activiteitengids

Sport Vitaal bundelt haar sport- en beweegactiviteiten in dé Activiteitengids van Alkmaar. Op zoek naar een passend beweeg- en sportaanbod? Wij helpen je op weg! U kunt de gids nu ook digitaal…

Sportspektakel

Sportspektakel

Doe mee aan het sportspektakel in de korte schoolvakanties! Op vrijdag 5 januari van 13.00-16.00 uur kunnen kinderen van 6-12 jaar zich vermaken in sportcomplex De Meent. In de korte vakanties…

Schaatsen op de ijsbaan

Schaatsen op de ijsbaan

IJsbaan De Meent, de ijsbaan in Alkmaar, die ken je vast wel. Schaatsen op de half overdekte 400-meterbaan met de zon op je gezicht geeft je het heerlijke wintersportgevoel. Kom lekker schaatsen en…

Gratis beweegintake

Gratis beweegintake

Op zoek naar een passend beweeg- en sportaanbod? Wij helpen je op weg! Bij Sport Vitaal kan is het mogelijk een gratis beweegintake aan te vragen (Gemeente Alkmaar). In een gesprekje van…

Ik beweeg, jij ook?

Ik beweeg, jij ook?

Samen met fotograaf Robert van der Eng legden wij ‘echte Alkmaarders’ vast die -al- bewegen. Zij stellen jou de vraag: “Ik beweeg, jij ook?”. Als je moet toegeven dat het antwoord op deze vraag…

Sport na je werk

Sport na je werk

Bij Sport Vitaal kan je direct uit werk meedoen met verschillende sportactiviteiten. Niet meer ’s avonds de deur uit om nog te bewegen, maar direct na je werk aan de slag. En moet je toch die…

Fiets- en wandelkalender

Fiets- en wandelkalender

Sport Vitaal organiseert regelmatig fiets- en wandeltochten in Alkmaar. Hieronder vindt u een overzicht van de planning. Het totale aanbod vindt u ook op de inschrijfpagina op Alkmaar…

Buurtbattle Alkmaar

Buurtbattle Alkmaar

De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren op 11, 18 en 23 juni een 5 vs 5 Buurtbattle in de diverse wijken in Alkmaar (9-14 en 15-22 jr). Op Meld je met een team van maximaal 8 spelers aan…

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

Alkmaar Sport start regelmatig een nieuwe weerbaarheidstraining voor de jeugd van 8 t/m 12 of jongeren van 12 t/m 17 jaar. We werken hiervoor samen met diverse weerbaarheidstrainers uit ons eigen…

AlkmaarActief.nl

AlkmaarActief.nl

Wil jij weten welke sportactiviteiten er in jouw wijk worden georganiseerd, waar je ook echt direct aan mee kan doen, ook in de vakanties? Kijk dan op www.alkmaaractief.nl! Dit nieuwe sportplatform…

Dreumesinstuif

Dreumesinstuif

De dreumesinstuif is een geweldig evenement in de schoolvakanties, voor de allerkleinsten! Tijdens de dreumesinstuif kunnen alle dreumesen van 1 tot en met 5 jaar meedoen aan leuke spelletjes en…

Outdoorpark Alkmaar activiteiten

Outdoorpark Alkmaar activiteiten

Een unieke belevenis! Outdoorpark Alkmaar biedt een divers aanbod aan activiteiten voor jong en oud. Onder begeleiding van deskundig personeel kunnen grote en kleine groepen van alles beleven op dit…

Beweegaanbod 50+

Beweegaanbod 50+

Alkmaar Sport heeft haar beweegaanbod voor de 50+ doelgroep ondergebracht bij de afdeling ‘Sport Vitaal’. Het aanbod is specifiek afgestemd op de wensen en behoefte van deze doelgroep. Wekelijks kan…

Sportclinics verenigingen

Sportclinics verenigingen

Wil jij een nieuwe sport uitproberen en misschien wel een paar proeflessen volgen? Dit kan natuurlijk ook rechtstreeks bij de Alkmaarse verenigingen! De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren…

ABC-Zwemles

ABC-Zwemles

Tijdens het Zwem ABC leren kinderen watervrij te zijn, drijven, zweven en zinken. De zweminstructeurs leren de kinderen op allerlei manieren onder water te gaan, zich onder water te oriënteren,…

Springkussens of sportmaterialen huren

Springkussens of sportmaterialen huren

Lekker springen op een springkussen? Een spelletje mega Twister op je verjaardag? Of gewoon samen actief bezig zijn? Wanneer u zelf een kinderfeestje huurt en niet genoeg sportmateriaal op…

Zaalvoetbal competitie

Zaalvoetbal competitie

Na het succes van de voorgaande competities start Alkmaar Sport nu elk jaar rond september een nieuwe recreatieve zaalvoetbal competitie in Alkmaar. Bedrijven- en vriendenteams konden zich…