Avond4daagse Alkmaar

Van maandag 8 t/m donderdag 11 mei 2023 organiseren Alkmaar Sport en Klein Alkmaar de Avond4daagse van Alkmaar. De inwoners van deze stad kunnen zich vanaf nu online aanmelden. Wie de vier wandelingen van 5 km voltooit krijgt de officiële avond4daagse wandelmedaille op de omgehangen bij de finish bij Overstad (voor Ringers Winkelcentrum, voorheen Noorder Arcade aan de Noorderkade). Bovendien organiseren we op de finishdag een speciale Peuterloop, zodat broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes ook alvast sfeer kunnen proeven!

Hoe werkt het?

 • Aanmelden kan vanaf tot en met 6 mei via www.alkmaaractief.nl.
  • Deelname is inclusief digitale stempelkaart en medaille op de finishdag
 • Wandel op maandag 8, dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 mei de 5 km door Alkmaar
  • Start tussen 18.00 en 18.30 uur (op donderdag 11 mei start iedereen om 18.00 uur)
  • Keuze uit twee start- en finishlocaties
   • Maandag 8 mei: Starten bij Ringers Winkelcentrum (Noorderkade) óf ter hoogte van het PCC Fabritius aan de van Ostadelaan – GELE route
   • Dinsdag 9 mei: Starten bij Ringers Winkelcentrum óf Sportcomplex Oosterhout (Vondelstraat 35) – BLAUWE stoeptegelroute
   • Woensdag 10 mei: Starten bij Ringers Winkelcentrum óf Wijkcentrum De Rekere 2.0 (Drechterwaard 16) – GROENE stoeptegelroute
   • Donderdag 11 mei: Starten én Finishen bij Ringers Winkelcentrum (Noorderkade) – RODE stoeptegelroute
 • Haal je de laatste dag de finish dan krijg je van ons je wandelmedaille, voor welk nummer loop jij dit jaar?

Aanmelden
Aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl tot zondag 7 mei (zoek op de site op avond4daagse).

Wil je met het tegoed op je AlkmaarPas betalen? Dat kan! Meld je dan per mail aan via avond4daagse@alkmaarsport.nl.

Doe je via je school mee aan de avond4daagse? Dan heb je op school een directe inschrijflink of briefje ontvangen om je aan te melden. Scholen organieren namelijk vaak wat gezelligs onderweg! Inschrijflink kwijt? Bij de veelgestelde vragen onder het kopje ‘scholen’ vind je deze terug.

Vragen

Onderaan deze pagina vind je alle veelgestelde vragen uitgewerkt. Staat jouw antwoord er niet tussen? Mail naar avond4daagse@alkmaarsport.nl.

Peuterloop

Sfeer proeven, lol maken, wandelen én een medaille verdienen. En kan bij de peuterloop op donderdag 11 mei. Op 18.15 uur (18.00 uur verzamelen bij Freddy Fit) starten de peuters hier voor de enige echte avond4daagse peuterloop. We starten bij de échte start en samen met Freddy Fit lopen we een rondje van ongeveer 1 kilometer rond Ringers Winkelcentrum (Noorderkade). Haal je de finish dan word je feestelijk onthaald en krijg je een speciale ‘Samen Onderweg’ avond4daagse medaille. Daarna kan je uiteraard wachten op je broer, zus, vader, moeder of andere bekende die 5 km aan het wandelen is om  hem/haar aan te moedigen tot over de finish. Dus kan je lopen en heb je wiebelige wandelbenen? Schrijf je dan nu in voor € 2,50 via www.alkmaaractief.nl.

Meld je nu aan
Peuterloop

Veelgestelde vragen – Algemeen

Ik heb me nog niet aangemeld, kan dat nog?

Aanmelden kan tot uiterlijk de zondag voor het start van de avond4daagse. Je startkaart krijg je dan maandag 8 mei per mail.

Kan ik ook minder dagen meewandelen?

Wij bieden geen aangepast programma voor deelnemers die geen vier dagen willen wandelen. U kunt zich aanmelden voor de reguliere avond4daagse en aansluiten op de dagen dat het uitkomt.

Vanaf welke leeftijd kan je meedoen aan de avond4daagse?

Onze ervaring is dat een kind vanaf ongeveer 5 jaar de 5 kilometer kan volbrengen. Dit verschilt echter per kind, wij vragen u hier zelf een inschatting voor te maken.

Voor kinderen voor wie de ‘gewone’ Avond4daagse nog wat teveel van het goede is, is er de Peuterloop op donderdag 11 mei.

Moet een begeleider ook betalen?

Een begeleider hoeft niet te betalen maar ontvangt dan ook geen officiële avond4daagse medaille. Wil je wel een medaille ontvangen dan betaal je het reguliere inschrijfgeld.

Kan ik zelf kiezen bij wel opstartpunt ik begin?

U kunt zelf kiezen bij welk opstartpunt u begint. U hoeft dat niet van te voren bij de organisatie te melden.

Kan ik de wandelroutes van te voren inzien?

De 5 km routes zijn gemarkeerd op de straat met gekleurde stoeptegels, u vindt de 5 km routes op www.alkmaarsport.nl/stoeptegelroute.

Wie let onderweg op de wandelaars?

U bent zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van de wandelaars en wandelt op eigen risico. Om 20.30 uur worden de start-finishlocaties afgebouwd en dient u binnen te zijn.

Wanneer ontvang ik mijn startkaart?

Je ontvangt je startkaart circa een week van te voren per mail. Deze kan je zelf printen.

Is er EHBO beschikbaar?

Ja er zijn EHBO’ers die je in geval van bijvoorbeeld blaren-nood kunnen bijstaan. Bel in dat geval het noodnummer (06 11 87 56 74) , deze vind je terug op je startkaart.

Staan er verkeersregelaars onderweg op de route?

Ja, op de grote en drukke kruispunten staan verkeersregelaars op de route.

Moeten we onderweg nog stempelen?

Op de route wordt je kaart twee keer afgestempeld; bij het tweede opstappunt en bij de Noorderkade. Je stempelt dus een keer halverwege en bij de finish.

Ik wil graag als vrijwilliger helpen deze dagen, hoe nu verder?

Wat fijn dat je ons deze dagen als vrijwilliger wilt ondersteunen! We kunnen je hulp goed gebruiken. Stuur even een mailtje naar avond4daagse@alkmaarsport.nl en we nemen contact met je op.

Welke afstanden worden er gelopen?

Bij de avond4daagse van Alkmaar 2023 kunt u dagelijks een 5 km lange route lopen.

Is de route uitgepeild?

De 5 km route is uitgepeild.

Waar lees ik het Privacy Statement van Alkmaar Sport?

Het Privacy Statement leest u hier.

Veelgestelde vragen – Scholen/groepen

Mijn school doet mee aan de Avond4daagse en ik wil me als deelnemer aanmelden. Waar doe ik dat?
Kunnen we als school, vereniging, groep meedoen aan de Avond4daagse?

Scholen en groepen (vanaf 8 personen) ontvangen een speciaal aanbod van Alkmaar Sport. Zo is er de mogelijkheid met een gemakkelijke Excel in te schrijven of een eigen digitale inschrijflink per school/groep te ontvangen (incl. betaling).

Aanbod niet ontvangen? Mail even naar avond4daagse@alkmaarsport.nl en wij voorzien u van informatie.

Hoe/waar kunnen we ons als school/groep verzamelen?

Als school kies je zelf op welk opstartpunt je dagelijks van start gaat. We maken daar geen startvakken voor de scholen, er is ruimte genoeg om zelf de nodige ruimte te pakken. We raden aan het verzamelpunt te markeren met bijv. een vlag(gendrager), zodat de kinderen weten waar zij moeten zijn.

Bij de finishdag kunnen scholen een marktkraam aanvragen, deze worden door Alkmaar Sport verzorgd en hier kan je als school de finishmedailles uitdelen.

Moeten we als groep ook individueel stempelen?

Nee, kinderen die deel uitmaken van een groep hoeven niet individueel te stempelen. De groep krijgt een gezamenlijke startkaart (1 kaart namens de school/groep). Elke dag verzamelt u namens de hele groep een stempel; zowel bij de controlelocatie halverwege als bij de finish.

Wijs dus als school of groep één verantwoordelijke aan die namens allen de twee dagelijkse stempels verzamelt.

Wordt er onderweg iets lekkers uitgedeeld?

Alle dagen is er een stuk vers fruit van diverse Albert Heijn vestigingen uit Alkmaar verkrijgbaar langs de route.

Scholen mogen ook zelf iets aan hun leerlingen uitdelen. U kunt bijvoorbeeld dagelijks met een stand langs de route gaan staan.

Wanneer ontvangen we als groep de medailles?

U kunt de medailles ophalen bij de finish van de voorlaatstelaatste wandeldag (woensdag 10 mei), vanaf 17.45 uur op de Noorderkade.

U krijgt per school/groep het door u aangevraagde aantal medailles. Let op, de medailles hebben een opvolgend nummer. Deelnemers die al eens eerder hebben meegedaan ontvangen dus niet medaille 1 maar een opvolgend nummer. In uw eigen administratie heeft u bijgehouden welke deelnemer welke medaille ontvangt (bij digitaal inschrijven ontvangt u die lijst van ons).

Bij een grote groep ontvangt u de aparte medaille-nummers in verschillende enveloppen OF u kunt aan ons een lijstje met groepjes+aantal medailles aanleveren. Wij zorgen er dan dat er per groepje een envelop klaarligt met de juiste aantallen/getallen.

Tot wanneer kan ik de aantallen van de groep nog doorgeven/wijzigen?

Dit kan tot 1 mei 2022, zo hebben wij nog tijd om de medailles te bestellen. Indien u van plan bent mee te doen, laat dit dan alvast weten via avond4daagse@alkmaarsport.nl, dan sturen we u alvast de inschrijflijst toe of maken een digitale inschrijflink aan.

Sportactiviteiten

Avond4daagse Alkmaar

Avond4daagse Alkmaar

Van maandag 8 t/m donderdag 11 mei 2023 organiseren Alkmaar Sport en Klein Alkmaar de Avond4daagse van Alkmaar. De inwoners van deze stad kunnen zich vanaf nu online aanmelden. Wie de vier…

Streetwise Cup 5vs5 voetbal

Streetwise Cup 5vs5 voetbal

De sportregisseur van Alkmaar Noord organiseert woensdag 26 april van 14.00-17.00 uur de 5 vs 5 Streetwise Cup op het Cruyff Court in de Daalmeer. Kinderen strijden in twee leeftijdscategorieën…

RAADHUIS Pinksterun

RAADHUIS Pinksterun

Vrijdag 26 mei organiseert Alkmaar Sport de vijfde editie van RAADHUIS Pinksterun op sportcomplex Vaart in Oudorp. Met een ronde van 5 KM (€ 11,-), 10 KM (€ 15,-) en een Kinderun (€ 5,-)…

Fiets- en wandelkalender

Fiets- en wandelkalender

Sport Vitaal organiseert regelmatig fiets- en wandeltochten in Alkmaar. Hieronder vindt u een overzicht van de planning. Het totale aanbod vindt u ook op de inschrijfpagina op Alkmaar…

Schaatsen op de ijsbaan

Schaatsen op de ijsbaan

IJsbaan De Meent, de ijsbaan in Alkmaar, die ken je vast wel. Schaatsen op de half overdekte 400-meterbaan met de zon op je gezicht geeft je het heerlijke wintersportgevoel. Kom lekker schaatsen en…

Buurtbattle Alkmaar

Buurtbattle Alkmaar

De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren 9 en 10 juli een 5 vs 5 Buurtbattle in de diverse wijken in Alkmaar (11-15 en 16-25 jr). Meld je met een team van maximaal 8 spelers aan in je eigen…

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

Alkmaar Sport start regelmatig een nieuwe weerbaarheidstraining voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. We werken hiervoor samen met diverse weerbaarheidstrainers uit ons eigen netwerk. Weerbaarheid staat…

AlkmaarActief.nl

AlkmaarActief.nl

Wil jij weten welke sportactiviteiten er in jouw wijk worden georganiseerd, waar je ook echt direct aan mee kan doen, ook in de vakanties? Kijk dan op www.alkmaaractief.nl! Dit nieuwe sportplatform…

Freddy Fit’s Peutergym

Freddy Fit’s Peutergym

De Peutergymreeks van Freddy Fit bestaat uit 8 lessen. De kinderen oefenen elke week weer nieuwe sporten en uitdagende spelletjes, zoals klimmen over hobbelbanen, klauteren en glijden, een speciaal…

Dreumesinstuif

Dreumesinstuif

De dreumesinstuif is een geweldig evenement in de schoolvakanties, voor de allerkleinsten! Tijdens de dreumesinstuif kunnen alle dreumesen van 1 tot en met 5 jaar meedoen aan leuke spelletjes en…

Sportspektakel

Sportspektakel

Doe mee aan het sportspektakel in de korte schoolvakanties! Op maandag 21 februari van 12.30-16.30 uur kunnen kinderen van 6-12 jaar zich voor € 3,50 vermaken in sportcomplex Oosterhout. In de…

Outdoorpark Alkmaar activiteiten

Outdoorpark Alkmaar activiteiten

Een unieke belevenis! Outdoorpark Alkmaar biedt een divers aanbod aan activiteiten voor jong en oud. Onder begeleiding van deskundig personeel kunnen grote en kleine groepen van alles beleven op dit…

Beweegaanbod 50+

Beweegaanbod 50+

Alkmaar Sport heeft haar beweegaanbod voor de 50+ doelgroep ondergebracht bij de afdeling ‘Sport Vitaal’. Het aanbod is specifiek afgestemd op de wensen en behoefte van deze doelgroep. Wekelijks kan…

Sportclinics verenigingen

Sportclinics verenigingen

Wil jij een nieuwe sport uitproberen en misschien wel een paar proeflessen volgen? Dit kan natuurlijk ook rechtstreeks bij de Alkmaarse verenigingen! De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren…

SportXperience

SportXperience

Ben jij benieuwd welke sport bij je past? Waar je talenten nou echt liggen? Sta je er voor open nieuwe dingen te proberen? Dan is SportXperience wat voor jou! Een unieke beleving, in één…

ABC-Zwemles

ABC-Zwemles

Tijdens het Zwem ABC leren kinderen watervrij te zijn, drijven, zweven en zinken. De zweminstructeurs leren de kinderen op allerlei manieren onder water te gaan, zich onder water te oriënteren,…

Springkussens of sportmaterialen huren

Springkussens of sportmaterialen huren

Lekker springen op een springkussen? Een spelletje mega Twister op je verjaardag? Of gewoon samen actief bezig zijn? Wanneer u zelf een kinderfeestje huurt en niet genoeg sportmateriaal op…

Zaalvoetbal competitie

Zaalvoetbal competitie

Na het succes van de voorgaande competities start Alkmaar Sport nu elk jaar rond oktober een nieuwe recreatieve zaalvoetbal competitie in Alkmaar. Bedrijven- en vriendenteams konden zich aanmelden…