Doortrappen Bevrijdingsfietstocht op donderdag 5 mei

Gepubliceerd op: 23 april 2022

Sport Vitaal organiseert op Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei, een Doortrappen Bevrijdingsfietstocht door Alkmaar en de omgeving. Deelnemers kunnen tussen 9:30 en 10:00 uur zelfstandig starten vanaf sportcomplex de Meent in Alkmaar. Onderweg wordt even gestopt voor een taartje en drankje. Deelnemers kunnen zich voor € 5,- p.p. aanmelden via www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender of per mail via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06 – 2851 0517.

De Doortrappen fietstocht van Alkmaar Sport kan zowel op de e-bike als gewone fiets afgelegd worden, waarbij een totale afstand van zo’n 35 kilometer gefietst wordt. De deelnemers ontvangen bij de start een knooppunt route en overzichtskaartje op papier. Ook kunnen zij een GPX bestand meekrijgen voor onderweg. De fietstocht vindt verder op eigen gelegenheid plaats. Vanwege het succes van onze eerdere fietstochten wordt vervolg gegeven aan het concept, waarbij Bevrijdingsdag weer een mooi moment vormde om een fietstocht te organiseren.

Fiets- en wandelkalender
Sport Vitaal organiseert door het jaar regelmatig fiets- en wandeltochten die starten in Alkmaar. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden op www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender. Hier staan ook de inschrijflinkjes per activiteit. Na de Bevrijdingsfietstocht staat in mei bijvoorbeeld de Avond4daagse op het programma.

Doortrappen Alkmaar
(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

Doortrappen