Header klein

Adviesdiensten

Wist u dat Alkmaar Sport u ook ondersteuning kan bieden bij de ontwikkeling, aanleg en het onderhoud van sportvelden, accommodaties of uw sportbeleid?

Verenigingsadvies

Alkmaar Sport beschikt over een verenigingsadviseur die sportverenigingen en sportclubs kan ondersteunenen. Meer informatie over steun of advies bij onderwerpen als financiën, beleidsplannen, fusies of het aanvragen van subsidies vindt u op de pagina over verenigingsondersteuning.

Beleidsadvies

Op zoek naar beleidsadvies op het gebied van sportonderwerpen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij ondersteunen u bij de ontwikkeling en aanleg van uw sportaccommodaties, bij het opstellen van plannen van eisen/wensen, bij het formuleren van beleidsplannen of strategische en tactische sportoverwegingen. Bereidt u een fusie voor en zoekt u begeleiding, wilt u advies op het gebied van sportieve gebiedsontwikkeling of wilt u ontzorgd worden bij de exploitatie van uw accommodatie? Wij kunnen u helpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ontwikkeling en aanleg

Alkmaar Sport ondersteunt en ontzorgt gemeenten bij de ontwikkeling en aanleg van sportaccommodaties. U kunt hierbij denken aan alle soorten accommodaties, voor iedere sport, binnen of buiten:

  • Sportvelden (voor elke sport; van beachvolleybal tot rugby en van waterhockeyvelden tot voetbalvelden van gras of kunstgras met kurk als vulmiddel)
  • Sporthallen
  • Gymzalen

We kunnen u begeleiden bij de voorbereiding en ook de aanleg van de accommodaties en/of velden voor u coördineren. Zo werken wij aan plannen van eisen/wensen, directieramingen, verzorgen wij directievoering en gedelegeerd opdrachtgeverschap. Indien gewenst kunnen wij u totaal ontzorgen.

Wij denken graag met u mee!

Exploitatie

Alkmaar Sport exploiteert, beheert en onderhoudt de Alkmaarse zwembaden, de IJsbaan en vrijwel alle sportzalen, -hallen en -complexen in Alkmaar. Dochterondernemingen van Alkmaar Sport exploiteren Sportpaleis Alkmaar en sportcentrum De Beeck in Bergen.

Natuurlijk kunnen we ook u ondersteunen bij het opzetten van uw exploitatie of de exploitatie geheel voor u verzorgen.

Beheer en onderhoud

Het team van Beheer en Onderhoud is u op vele fronten van dienst. U kunt onder andere denken aan:

Sporttechnisch beheer
Hierbij kunt u denken aan inspecties of advies. Maar ook aan beheer en onderhoud van technische installaties, sporthallen en gymzalen. Daarnaast verzorgen wij keuringen, maar ook het beheer en onderhoud van gymtoestellen.

Beheer en onderhoud van (sport)vastgoed
Op zoek naar advies of conditiemetingen? Wij kunnen u adviseren over meerjarenonderhoud of het onderhoud van uw vastgoed en gebouwinstallaties voor u verzorgen.

Beheer en onderhoud van Sportvelden
Alkmaar Sport verzorgt niet alleen de aanleg en renovatie van sportvelden, maar kan u ook adviseren over het beheer en onderhoud of dit voor u uit handen nemen.
Daarnaast kunt u denken aan inspecties en metingen van sportvelden volgens de geldende normen. Natuurlijk zijn wij u ook van dienst bij onderzoek naar de samenstelling van de toplaag van uw sportvelden kunnen wij eventuele problemen oplossen of verbeteringen aanbrengen

Alkmaar Sport kan met u meedenken over één onderwerp of het volledige beheer en onderhoud van uw sportaccommodatie verzorgen. Wij komen graag met u in contact!

Organisatie activiteiten & evenementen

Alkmaar Sport organiseert diverse evenementen in de regio. Zowel op verzoek van gemeenten en organisaties alsook op eigen initatief. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een groot sportevenement als de regiofinale Olympic Moves. Maar liefst 1000 middelbare scholieren van 70 scholen streden in 6 sporten op 7 locaties in de stad om een plek in de landelijke finale. Maar ook events als het Sportkampioenengala of de Wieler 3 daagse Alkmaar komen uit de koker van Alkmaar Sport.