Romina

Romina koos voor omscholen tot zwemonderwijzer

Haar ervaringen

Van jongs af aan ben ik al verbonden met zwemmen, ik heb zelf ook gezwommen. Na mijn opleiding ben ik echter gestart met een baan in de kinderopvang. Daar werkte ik op de administratie. Dat gaf mij niet zoveel voldoening.

Als jonge moeder zocht ik een baan waar ik energie uit haal, een baan die ├ęcht bij mij past. En toen wees iemand mij op de opleiding tot zwemonderwijzer. Ik vind dit echt super leuk! Hier kan ik contact maken met de kinderen, hen de vaardigheden van het zwemmen leren en iets voor hen betekenen. Meteen vanaf de start voelde ik mij in het team opgenomen. Niet als stagiair maar als collega.

Zwemonderwijzer zijn is een heel afwisselende functie Je verzorgt de lessen, maar ik werk ook als toezichthouder en maak zo nu en dan schoon. In goed overleg met Hielko is mijn rooster opgezet. De variatie, het contact met ouders, de kinderen die je tijdens het vrijzwemmen gezellig gedag zeggen en de vragen die ze stellen maken het heel echt heel leuk.

Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet en sta inmiddels vol vertrouwen en met heel veel plezier voor mijn eigen groepjes leskinderen.

Zelf zwemonderwijzer worden? Lees hier meer!