Sport Vitaal

Lees hier alles over Sport Vitaal

Vitaal ouder worden
Wilt u gezond leven en uw levensstijl op orde hebben? Dan is het belangrijk om ook regelmatig te sporten en bewegen. Zeker als u ouder wordt en het risico op vallen toeneemt, is het versterken van spieren, pezen en botten van meerwaarde. Beweeg regelmatig en u zult merken dat uw lichaam, maar ook zeker uw geest vitaler voelt. Het feit dat u even het huis uit gaan en anderen ontmoet kan al een boost geven. Bij het sporten en bewegen worden bovendien bepaalde stofjes in de hersenen aangemaakt, waardoor na afloop het goede gevoel nog even blijft hangen.  

Accepteer marketing cookies om deze video te bekijken.

Zet nu de eerste stap en kom in beweging
Het komt regelmatig voor dat mensen erg opzien tegen het in beweging komen. Het ouder wordende lichaam werkt nou eenmaal niet helemaal mee en voelt niet meer zoals voorheen. Het kan om minieme motorische veranderingen gaan of om duidelijke achteruitgang in het hele beweegpatroon. Sport Vitaal speelt hier op in. Zij biedt een actief sport- en beweegprogramma aan voor de Alkmaarse 50+’er, op meer dan 20 locaties in Alkmaar.  

Beweegprogramma Sport Vitaal 
Het beweegprogramma is heel gevarieerd bestaat uit zowel actieve sport- en spellessen als gewichtsloze zwemlessen, yoga, dans, bewegen op de stoel en nog veel meer activiteiten. De sportdocenten bieden de lessen in spelvorm aan, plezier maken staat voorop en reken maar dat het onderling gezellig is. Maar tijdens de les houden zij ook rekening met het kunnen van de individu. Elk persoon krijgt zo wekelijks uitdaging op maat aangeboden.  

Neem contact op
De medewerkers van Sport Vitaal denken vanuit mogelijkheden en kansen en niet in beperkingen, samen met u zoeken zij naar een passende sport- en/of beweegactiviteit. Een proefles volgen bij Sport Vitaal is altijd kosteloos. “We hebben al meermaals meegemaakt dat mensen die erg opzien tegen bewegen, na een proefles helemaal ‘om’ zijn. Ze blijven wekelijks bewegen en maken het onderdeel van hun levensstijl.” Sport Vitaal is te bereiken via sportvitaal@alkmaarsport.nl of 06-28510517 (maandag t/m donderdag bereikbaar van 9.00-12.00 uur). Wie zelf alvast een kijkje wil nemen bij het aanbod kan de website bezoeken www.alkmaarsport.nl/sportvitaal. Er is eventueel ook een mogelijkheid digitaal een proefles te boeken.  

Benieuwd naar de ervaring van anderen? Lees het hier

“Bij Sport Vitaal streven wij ernaar om bewegen en sporten toegankelijk en leuk te maken voor iedereen, ongeacht de leeftijd of beperkingen. Wij geloven in de mogelijkheden en kansen van elke deelnemer en willen hen ondersteunen in het vinden van een activiteit die bij hen past en bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige levensstijl.”