Zwemmen

Aqua-mix (Hoornse Vaart)

Aquamix is een aantrekkelijke manier om te sporten in het zwembad. U krijgt afwisselend aquajoggen, trimzwemmen, spierversterkende oefeningen, lenigheid en motorieke training. Bewegen in het water is veilig omdat er bijna geen druk op de gewrichten is. Aquamix wordt door gediplomeerde zwemdocenten gegeven in het 25 meter bad en in het golfbad. Voor of na de les is er gelegenheid tot vrij zwemmen in het 25 meter bad (hier zijn geen extra kosten aan verbonden).

Dag en tijdstip:

  • maandag 10.00-10.50 uur
  • maandag 11.00-11.50 uur

Locatie: Zwembad Hoornse Vaart

Aqua-mix (de Hout)

Heeft u lichamelijke klachten (zoals bijv. reuma en artrose)? Dan kunt u baat hebben bij bewegen in extra warm water. Tijdens de lessen is het zwemwater aangenaam van temperatuur rond de 30 graden. Onder begeleiding van gediplomeerde zwemdocenten doet u allerlei oefeningen. Het bad is opgedeeld in 3 vakken: opdrachten zwemmen, aanleren nieuwe zwemtechnieken en het vrij zwemmen. U zult merken dat de lessen een ontspannende werking hebben.

Dag en tijdstip:

  • maandag 09.30-10.25 uur
  • maandag 10.30-11.25 uur
  • maandag 11.30-12.25 uur

Locatie: Zwembad De Hout

Aquajoggen

Aquajoggen is een vorm van diep waterlopen met behulp van een ‘wet belt ‘. Naast loopbewegingen worden specifieke oefeningen gedaan voor benen, armen, romp en ook bv. de buikspieren. De oefeningen worden ondersteund door muziek.

Dag en tijdstip:

  • maandag 08.45-09.30 uur

Locatie: Zwembad De Hout

Dag en tijdstip:

  • maandag 12.15-13.00 uur

Locatie: Zwembad Hoornse Vaart

Medisch Fit zwemmen

Eén uur per week zwemmen voor volwassenen met een medische beperking, zoals astma en /of COPD. Doel: verbeteren van longconditie en het vergroten van de algehele weerstand. Na een warming-up kunt u in het ondiepe gedeelte meedoen met de water gymnastiek en in het diepe gedeelte banen zwemmen met opdrachten of vrij zwemmen.

Dag en tijdstip:

  • donderdag 10.00-11.00 uur

Locatie: Zwembad De Hout

Vrij zwemmen

Lekker baantjes trekken in uw eigen tempo, op een tijdstip wanneer het u uitkomt op de maandagochtend. Voor de actieve vrij zwemmers is een apart gedeelte gereserveerd. Wilt u liever wat rustiger aan doen, dan is hier voldoende ruimte voor.

Dag en tijdstip:

  • maandag, vrij zwemmen kunt u tussen 10.00-12.50 uur.

Locatie: Zwembad Hoornse Vaart

Senior Fit 50+

Op woensdagochtend kunt u zowel in zwembad Hoornse Vaart als in zwembad De Hout terecht voor een gezellige ochtend; sporten in het bad, met diverse aquasportlessen én onbeperkt koffie en thee. De les is wat actiever dan de lessen op de maandag. Reserveren van deze activiteit gaat rechtstreeks via het zwembad.

Meer weten?

Wilt u ook meedoen met het sportaanbod voor 50+’ers in Alkmaar? Neem contact op met Sport Vitaal, via
sportvitaal@alkmaarsport.nl of 06-28510517. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. U kunt ook uzelf via www.alkmaaractief.nl/sportvitaal aanmelden voor een kennismakingsles.

Sportactiviteiten