Header klein

Sporten op de werkvloer

Sporten op de werkvloer

Uit onderzoek blijkt dat regelmatig sporten het verzuim met 4,1 dag per werknemer per jaar terugdringt. Dit valt onder andere te verklaren door het feit dat 1 op de 8 medewerkers stress ervaart en dat 30% van het ziekteverzuim stress gerelateerd is. Ruim de helft van alle werknemers geeft aan te sporten voor de mentale conditie, door sporten maken ze even hun hoofd leeg.

Als u vanuit uw onderneming een bewegingsprogramma aanbiedt, investeert u in de motivering en productiviteit van uw medewerkers. Dat heeft zeker voordelen voor uw onderneming. Voor nieuw talent is een sportvergoeding aantrekkelijk en de fysieke en mentale gezondheid van de werknemers verbetert. Bovendien zal regelmatig sporten de kosten van verzuim van de medewerkers verminderen.

Sporten op maat bij u op het bedrijf

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen ligt op 30 minuten. Ondanks dat veel mensen van het bestaan van deze norm weten, houden toch maar weinig mensen zich hier aan. Ook op de werkvloer is dit te merken: de helft van de werkzame bevolking beweegt te weinig. Alkmaar Sport wilt u hierbij helpen en verzorgt op maat gemaakte clinics bij u op het bedrijf. Eenmalig, een wekelijkse/maandelijkse, voor, na of tijdens werktijd: Alles is mogelijk! Meer informatie over het sporten bij u op het bedrijf is te verkrijgen via Marlou Zuurbier, byv@alkmaarsport.nl.

Wat was de kickboksclinic bij ons op locatie leuk! Complimenten voor jullie energie, input en enthousiasme. Zeker voor herhaling vatbaar!

Yolinda van Ankeren – Stadswerk072